Op vrijdag 2 juni wordt het lichaam van de 14-jarige Romy gevonden in een sloot in Achterveld. Het meisje blijkt te zijn misbruikt en door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een 14-jarige verdachte heeft bekend.

Het meisje is niet als vermist opgegeven. 

Volgens de politie werd het lichaam van Romy vrijdagmiddag gevonden in het water langs het Emelaarsepad. Ze kwam niet thuis vanuit school, maar was nog niet als vermist opgegeven. Rond 17.00 uur schakelde een getuige de politie in omdat er een lichaam in het water lag. 

Romy is omgekomen door een misdrijf. 

Op zaterdag 3 juni wordt bekend dat het meisje is omgebracht. De politie is met man en macht op zoek naar sporen en zet speurhonden en een politiehelikopter in.

Woensdag 7 juni maakt het Openbaar Ministerie bekend dat Romy seksueel is misbruikt.

De zaak wordt verward met die van Savannah (14) uit Bunschoten. 

De vondst van het lichaam van Romy zorgt voor verwarring omdat op hetzelfde moment het eveneens 14-jarig meisje Savannah wordt vermist. De woonplaats van Romy, Hoevelaken en die van Savannah, Bunschoten liggen hemelsbreed ongeveer 12 kilometer uit elkaar.

Savannah wordt op zondag 4 juni dood gevonden in een sloot bij industrieterrein De Kronkels in Bunschoten. De politie zegt met de huidige informatie uit beide onderzoeken er vanuit te gaan dat het om twee op zichzelf staande zaken gaat.

De politie verricht een arrestatie. 

De politie houdt in de nacht van zondag 4 op maandag 5 juni een minderjarige jongen aan in het onderzoek naar de dood van Romy. Het gaat om een 14-jarige jongen uit het Gelderse Lunteren in de gemeente Ede.

De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Op de J.H. Donnerschool in De Glind zitten leerlingen met gedragsproblemen. Velen van hen wonen in pleeggezinnen of tehuizen in het dorp van zeshonderd inwoners.

De 14-jarige jongen heeft bekend. 

Het OM laat op donderdag 8 juni weten dat hij betrokken was bij de dood van Romy en dat hij haar heeft misbruikt. De jongen wordt verdacht van moord.

De jongen moet in ieder geval blijven tot de inhoudelijke behandeling van zijn rechtszaak in de cel blijven, bepaalde de rechter. De inhoudelijke behandeling is op 10 november in de rechtbank in Utrecht.​

Omdat de verdachte minderjarig is, zal de rechtszaak achter gesloten deuren plaatsvinden. Ook de zitting vrijdagochtend was achter gesloten deuren.

Romy is op 13 juni begraven. 

Het meisje werd begraven in Hoevelaken. De ceremonie vond in besloten kring plaats op de protestantse begraafplaats. Voorafgaand aan de begrafenis reed de rouwstoet door de plaats. Langs de route stonden veel belangstellenden. De kist met het lichaam van het meisje stond op een witte koets die werd getrokken twee paarden.