Dit gaat er vandaag, donderdag 25 mei, in ieder geval gebeuren.

In Brussel ontmoeten staatshoofden en regeringsleiders elkaar op de NAVO-bijeenkomst. Op het programma staat gesprekken over onder andere de trans-Atlantische band en de nadere invulling van de afspraken die in 2014 tijdens de NAVO-top in Wales zijn gemaakt over de defensie-uitgaven. Ook staat terrorismebestrijding op de agenda. Woensdag werd bekend dat de NAVO zich in ieder geval aansluit bij de coalitie die vecht tegen IS. De Amerikaanse president Donald Trump zal ook aanschuiven bij het overleg als onderdeel van zijn reis door Europa.

Ajax keert terug naar Nederland na het spelen van de finale van de EuropaLeague finale tegen Manchester United woensdagavond in Stockholm. Het toestel met de spelers komt naar verwachting om 13.15 uur aan op Schiphol. Bij winst van Manchester United zou de ploeg van Peter Bosz gehuldigd worden op het Museumplein, maar Ajax bleek woensdag kansloos tegen United.

In de rechtbank van Seoul gaat het proces verder tegen de uit haar ambt gezette Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye. Zij wordt vervolgd voor ambtsmisbruik en het onder druk zetten van bedrijven om miljoenen euro's aan steekpenningen te betalen. Park ontkent schuldig te zijn.

Het wordt weer een loodzware dag in de Giro d’Italia, waarin Tom Dumoulin nog altijd aan de leiding gaat. Met maar liefst vijf zware beklimmingen is de etappe van vandaag misschien wel de zwaarste van de ronde. Nairo Quintana en Vicenzo Nibali zullen naar verwachten de roze leiderstrui van Dumoulin gaan aanvallen. De Limburger staat in het algemeen klassement nog 31 seconden voor op Quintana. Nibali staat op 1 minuut 12.

Dit gebeurde er vannacht

Zes van de zeven gearresteerde verdachten in het onderzoek naar de aanslag in Manchester zitten nog vast. De politie heeft inmiddels een vrouw die eerder werd opgepakt in het Engelse Blackley vrijgelaten. Zij wordt niet aangeklaagd.

Onder de nieuwe Amerikaanse zorgwet zullen in 2026 23 miljoen Amerikanen extra onverzekerd zijn vergeleken bij de huidige wetgeving. Het is de eerste keer dat het effect van de nieuwe zorgregels president Donald Trump is doorgerekend.

Peter Bosz kan geen vrede hebben met de nederlaag van Ajax in de finale van de Europa League tegen Manchester United. De 53-jarige Apeldoorner vond dat Ajax op meerdere vlakken tekortkwam. "We waren niet goed genoeg op alle gebieden", analyseerde hij.

Dit gebeurde er op deze dag in 1977

De PvdA werd bij de Tweede Kamerverkiezingen de grootste partij. Met een winst van tien zetels kwamen de sociaaldemocraten onder leiding van Joop den Uyl uit op 53 zetels. Gevolgd door de nieuwe fusiepartij CDA, die voor het eerst aan de verkiezingen meedeed. Vervolgens vond de langste formatie uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Na 208 dagen werd het eerste kabinet van minister-president Dries van Agt (CDA) gepresenteerd.

Het weer

Het wordt opnieuw warm en alleen in het noorden en oosten is er kans op wat bewolking. In de rest van het land is het overwegend zonnig bij temperaturen van 21 tot 25 graden. Ook de komende dagen blijft het warm en zonnig weer, met nog verder stijgende temperaturen. 

En dan nog dit

Hooikoortspatiënten zullen aankomend weekend veel last krijgen van allergieklachten. Dat is de voorspelling van Weeronline, Wageningen University en het LUMC. Het warme, droge en zonnige weer zorgt ervoor dat grassen groeien en allergeenpollen verspreiden. De klachten worden ook versterkt door luchtvervuiling.

Je kunt je ook inschrijven voor deze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.