Zoals elk jaar vieren we op 5 mei dat er in 1945 een einde kwam aan de Duitse bezetting in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook wordt de bevrijding van toenmalig Nederlands-Indië gevierd. Bekijk de beelden van Bevrijdingsdag 2017.

Burgemeester Geert van Rumund van Wageningen ontsteekt in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur in Wageningen. (Foto: ANP)

De burgervader kreeg de bevrijdingsvlam overhandigd van de Britse veteraan en bevrijder Ray Lord die de vlam naar Wageningen bracht. (Foto: ANP)

Vieze Fur, Faberyayo en Willie Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig vliegen vrijdag als Ambassadeurs van de Vrijheid langs de verschillende Bevrijdingsfestivals. (Foto: ANP)

3FM-dj Frank van der Lende voor de helikopter. Van der Lende zal op de Bevrijdingsfestivals het verhaal van zijn oma Jacqueline Turfkruyer vertellen. (Foto: ANP)

Premier Mark Rutte en voormalig voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet bezoeken de Verhalentuin in Haarlem. (Foto: ANP)

Na het bezoek aan de Verhalentuin ontstak premier Mark Rutte het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival in de Haarlemmerhout. Dat is het startsein voor de Bevrijdingsfestivals in het land. (Foto: ANP)

Generaal Tom Middendorp stapt voor het Bevrijdingsdefile in Wageningen op een oude legermotor. (Foto: ANP)

Douwe Bob treedt op tijdens het Bevrijdingsfestival in de Haarlemmerhout. (Foto: ANP)

Publiek tijdens het Bevrijdingsfestival in de Haarlemmerhout. (Foto: ANP)