NU.nl vraagt voor het SBS6-programma Wat vindt Nederland? iedere donderdag jouw mening over een actuele stelling. Vandaag is de stelling: Motorclubs moeten verboden worden in Nederland.

Motorclubs komen regelmatig in het nieuws, zoals afgelopen week rondom de sluiting van het supportershome van FC Twente. Tijdens de wedstrijd FC Twente-PSV werden daar vorige week donderdag drugs aangetroffen. Motorclubs Satudarah en Saudarah zouden een belangrijke rol hebben gespeeld in de handel. 

Ook werden afgelopen dinsdag bij invallen in Den Haag en Pijnacker twee kopstukken van motorclub No Surrender opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een liquidatiepoging in Ridderkerk waarbij in november een veertigjarige Hagenaar werd neergestoken. 

En in Venlo deed de politie diezelfde dag een inval bij een mogelijke ontmoetingsplek voor leden van Satudarah. De aanleiding was een onderzoek gericht op het bezit van softdrugs. 

Vind jij dat motorclubs in Nederland verboden moeten worden?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens, dat niet alleen jullie maar ook een panel van 11.000 mensen ondervraagt, om zo tot een representatieve uitkomst te komen. 

Kijk voor de uitslag vanavond naar het programma Wat vindt Nederland?, vanaf 21.30 uur op SBS6.