NUpanel: Moet roken in het openbaar in heel Nederland verboden worden?

NU.nl vraagt voor het SBS6-programma Wat vindt Nederland? iedere donderdag jouw mening over een actuele stelling. Vandaag is de stelling: Roken in het openbaar zou in heel Nederland verboden moeten worden. 

Vanaf zaterdag is het niet meer toegestaan om een sigaret op te steken in de wachtrijden voor attracties in grote Nederlandse pretparken. Daartoe hebben 21 parken, verenigd in de Club van Elf, besloten. 

Ondertussen heeft KWF Kankerbestrijding aangifte gedaan tegen de vier grootste tabaksproducenten van Nederland. Het KWF stelt dat rokers door de bedrijven valselijk worden voorgelicht over de schade die roken kan aanrichten. 

Vind jij dat roken in het openbaar in heel Nederland verboden moet worden? En mogen rokers wat jou betreft tabaksproducenten verantwoordelijk houden voor de schade die roken hen toebrengt? 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Citisens, dat niet alleen jullie maar ook een panel van 11.000 mensen ondervraagt, om zo tot een representatieve uitkomst te komen. 

Kijk voor de uitslag vanavond naar het programma Wat vindt Nederland?, vanaf 21.30 uur op SBS6.

NUwerk

Tip de redactie