Nieuwe dienstregeling NS, vier wedstrijden in Eredivisie

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 december 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Nieuwe dienstregeling NS

Zondag gaat de nieuwe dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in. De NS breidt op bepaalde trajecten het aantal treinen uit. Zo stijgt het aantal Intercity’s dat per uur tussen Almere en Schiphol rijdt van twee naar vier. Ook op onder andere de trajecten Breukelen-Amsterdam en Leiden-Hoofddorp, waar Sprinters rijden, worden meer treinen ingezet. Ook neemt het aantal overstappen op sommige trajecten af. NU.nl heeft de belangrijkste veranderingen op een rijtje gezet. 

Vier wedstrijden Eredivisie

De wedstrijden op zondag beginnen om 12.30 uur met het duel tussen Sparta en Vitesse. Om 14.30 uur treedt koploper Feyenoord aan tegen AZ. Net als 'achtervolger' Ajax heeft de club uit Rotterdam een zware uitwedstrijd op het programma staan. Beide ploegen hebben 36 punten na 15 duels, maar Feyenoord heeft een doelsaldo dat hoger is dan dat van Ajax. FC Utrecht treedt om 14.30 uur aan tegen Heracles, dat bezig is aan een ware opmars. Drie van de laatste vier duels werden gewonnen door de club. Ajax komt om 16.45 uur uit tegen FC Twente. 

Verkiezingen Macedonië

In Macedonië worden parlementsverkiezingen gehouden die eigenlijk gepland stonden voor juni. Er waren vragen over of de ontbinding van het parlement wel strookte met de grondwet. De ontbinding was weer het gevolg van een politieke crisis veroorzaakt door een afluisterschandaal in het land. 

En verder: 

- Zijn er ook parlementsverkiezingen in Roemenië. 

- Wordt de nieuwe Gotthardtunnel in gebruik genomen. 

- Is het Wereldlichtjesdag. 

Weer:

In het noorden is zondag overdag wat kans op neerslag. In de rest van het land is het afwisselend zonnig en bewolkt. Bij een matige tot krachtige wind uit het westen wordt het tussen de 8 en 10 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

NUwerk

Tip de redactie