Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 december 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

PSV vecht voor laatste kans in Europa

Alleen bij een zege op FK Rostov speelt de ploeg van trainer Phillip Cocu na de winterstop in de Europa League. De Russische ploeg was eerder dit seizoen te sterk voor Ajax in de play-offs van de Champions League. Het duel tussen PSV en Rostov begint om 20.45 uur in Eindhoven en is live te zien op Veronica en NU.nl.

Tegelijkertijd zijn er nog zeven wedstrijden in de Champions League, waaronder Bayern - Atletico, Manchester City - Celtic en Barcelona - Mönchengladbach. 

Nederlandse terreurverdachte voor de rechter

De Nederlandse terreurverdachte Martijn N., ook bekend als Latief Yusuf, staat voor de rechter. De aanhouding van N. baarde vorige maand opzien omdat hij in Düsseldorf op het vliegtuig naar Turkije kon stappen, terwijl hij op de signaleringslijst van de Schengenlanden stond. Een telefoonstoring zorgde voor vertraging bij het uitvaardigen van een arrestatiebevel, vertelde minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) aan de Kamer. 

Martijn N. werd eerder al eens opgepakt aan de Turkse grens en naar Nederland teruggestuurd. Uiteindelijk hielden de Turkse autoriteiten hem op 13 mei in Ankara aan. Eind juni werd hij aan Nederland overgedragen.

Minister Kamp opent datacentrum Google in Eemshaven

De bouw van het serverpark kostte 600 miljoen euro. Onlangs werd bekend dat het OM een Nederlandse zakenman verdenkt van het betalen van smeergeld aan Google om het bedrijf naar de Eemshaven te halen. In dat geval ging het om een kleiner datacentrum dat Google vanaf 2006 huurde.

Kamer praat over begroting Sociale Zaken

In de Tweede Kamer wordt vanaf dinsdagmiddag gesproken over de begroting Sociale Zaken. Minister Asscher zal hier aan de tand gevoeld worden over zijn uitspraken op NU.nl. Hij haalde hard uit naar het arbeidsmarktbeleid van de VVD. HIj ziet in een toekomstig kabinet geen ruimte voor samenwerking.

Twee broers voor de rechter voor oplichten ABN Amro

Twee broers die samen een franchiseonderneming in de horeca leidden, moeten volgens het OM ruim 11 miljoen euro terugbetalen aan ABN Amro. Via een ingewikkelde constructie met niet-bestaande franchisenemers zagen de broers kans om tussen 2007 en 2010 zo'n 76.000 incasso's aan zichzelf te laten uitkeren. Ook pleegden zij volgens het OM belastingfraude en verzwegen ze faillissementen. 

En verder: 

- Gaat het hoger beroep in de Valkenburgse zedenzaak verder. De uitspraken tegen de 'klanten' van een 16-jarig meisje zijn op 28 december. 

- Komen de Nederlandse handbalvrouwen in actie op het EK in het Zweedse Kristianstad: in het tweede groepsduel moet Polen verslagen worden. Oranje verloor zondag het eerste pouleduel verrassend met 30-27 van Duitsland.

Weer en verkeer: 

Na een koude nacht begint de ochtend volgens het KNMI met enkele mistbanken, die later oplossen. Er zijn perioden met zon en het blijft droog. Het wordt 2 graden in het noordoosten en maximaal 7 graden in het zuidwesten.  

De VID denkt dat het door aanvriezende mist plaatselijk glad kan zijn, al wordt er op de belangrijke doorgangswegen gestrooid. Automobilisten moeten rekenen op een zware spits. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.