Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 december 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Finaledag Top 2000

Wie staat dit jaar op één in de Top 2000? Dat maakt Gerard Ekdom rond 19.10 uur bekend. Vorig jaar eindigde Imagine van John Lennon op de eerste plaats; mogelijk sprak het vredesnummer mensen extra aan na de aanslagen in Parijs. De Top 2000 wordt uitgezonden tussen kerst en oudjaar. 

Voetbal in binnen- en buitenland

In de Eredivisie staat een wedstrijd tussen twee teams uit het 'rechterrijtje' op het programma: Heracles speelt thuis in Almelo om 20.00 uur tegen NEC. In Italië speelt Napoli om 20.45 uur tegen Inter. De twee beroemde Italiaanse clubs staan respectievelijk zevende en achtste in de serie A. Ook Bayern München komt in actie: de Duitse topclub speelt een uitwedstrijd tegen FSV Mainz 05. 

Verstappen genomineerd voor prijs op autosportgala

In Wenen wordt het jaarlijkse gala van autosportfederatie FIA gehouden. Max Verstappen is genomineerd voor inhaalactie van het jaar, voor zijn manoeuvre ten opzichte van wereldkampioen Nico Rosberg bij de GP van Brazilië. Verstappen won de prijs vorig jaar ook al voor de wijze waarop hij in België Felipe Nasr achter zich liet. Op dat gala werd Verstappen bovendien uitgeroepen tot 'Persoonlijkheid van het Jaar'.

Tegelijkertijd maakt de internationale atletiekfederatie de atleten van het jaar bekend. Dafne Schippers is dit jaar niet genomineerd. Wel genomineerd zijn Usain Bolt, Mo Farah, Wayde van Niekerk (mannen) en Almaz Ayana, Eliane Thompson, Alina Wlodarczyk (vrouwen).

Weer en verkeer: 

Echt koud wordt het vrijdag net als donderdag niet, met een middagtemperatuur van ongeveer 8 graden. Bewolking met lichte regen trekt overdag langzaam naar het zuiden, stelt het KNMI. Vooral in het noorden en oosten breekt de zon soms door. 

Op de weg verwachten de VID en de ANWB geen grote drukte of bijzonderheden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.