Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Opnieuw staking piloten Lufthansa

De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa staken voor de vierde dag op rij, met 137 geannuleerde vluchten tot gevolg. De staking kost het bedrijf naar schatting 10 miljoen euro per dag en zorgt voor problemen bij honderdduizenden reizigers. De leden van de pilotenvakbond staken onder meer omdat ze meer loon willen. Ook is er onenigheid over de pensioenen en de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft voor prijsvechter Eurowings.

Kwalificatie Grand Prix van Abu Dhabi

De kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi, de laatste race van het jaar, wordt verreden. Mercedes-coureurs Nico Rosberg en Lewis Hamilton strijden in de slotrace om de wereldtitel. De Duitser heeft een voorsprong van 12 punten en kan met een derde plek op het circuit Yas Marina zijn eerste wereldtitel veiligstellen. Max Verstappen hoopt de vierde plaats in de WK-stand van Sebastian Vettel over te nemen.

Vier wedstrijden in Eredivisie

Om 18.30 is de wedstrijd tussen Vitesse en Excelsior. Excelsior verloor vier van zijn laatste vijf uitduels in de Eredivisie. Landskampioen PSV hoopt om 19.45 uur nieuw puntenverlies te vermijden in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg uit Eindhoven won dit seizoen pas zeven van zijn dertien wedstrijden en is vooral in eigen huis matig op dreef. Eveneens om 19.45 uur staat PEC Zwolle tegenover FC Groningen en om 20.30 treedt NEC aan tegen FC Twente. 

En verder:

- Vindt in Groningen wederom een PvdA-lijsttrekkersdebat plaats tussen Diederik Samsom en Lodewijk Asscher. 

- Zijn er werkzaamheden aan het spoor rond Utrecht en aan de weg bij Joure. 

Weer: 

In de nacht van vrijdag op zaterdag is lichte vorst mogelijk. Ook ontwikkelt zich vooral in het noorden en het midden van het land een mistdek dat een groot deel van zaterdag kan blijven hangen, vaak in combinatie met bewolking. Verder naar het zuiden is ook bewolking mogelijk, maar ook meer kans op zon. Het wordt tussen de 3 en 6 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.