Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Opnieuw staking piloten Lufthansa

Op vrijdag wordt opnieuw gestaakt door piloten van Lufthansa. De luchtvaartmaatschappij heeft 830 van de 3.000 vluchten op vrijdag geschrapt. Het gaat met name om korteafstandsvluchten binnen Duitsland en Europa. De langeafstandsvluchten kunnen bijna allemaal volgens schema doorgaan. De staking raakt vrijdag meer dan honderdduizend reizigers. De pilotenvakbond eist meer loon. Ook is er onenigheid over de pensioenen en de groeiplannen voor prijsvechter Eurowings.

NS hervat normale dienstregeling na 'vierkante wielen'

De NS belooft vrijdag weer volgens de normale dienstregeling te rijden. De vervoerder reed de afgelopen dagen met minder treinen op de trajecten Schiphol-Nijmegen en Den Haag-Utrecht vanwege het herfstweer. Veel treinen hebben schade aan de wielen opgelopen en moesten daarom uit de dienstregeling worden gehaald. Volgens de NS hebben monteurs op de onderhoudsplaatsen "met man en macht 24 uur per dag doorgewerkt om de schade aan de wielen te repareren".

Willem II op bezoek bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles en Willem II trappen vrijdagavond de Eredivisieronde voor dit weekend af. Het duel in de Adelaarshorst in Deventer begint om 20.00 uur. De Eagles staan zeventiende in de Eredivisie en daarmee voorlaatste. Willem II doet het als zestiende niet veel beter. Koploper Feyenoord en achtervolger Ajax komen zondag in actie, in uitduels tegen respectievelijk FC Utrecht en sc Heerenveen. PSV speelt zaterdagavond in eigen huis tegen ADO Den Haag.

Bekijk het volledige programma en de stand in de Eredivisie

En verder:

- Hoort Dave Roelvink of hij gestraft wordt voor diefstal en het heimelijk maken en verspreiden van een seksfilmpje. Het Openbaar Ministerie heeft 240 uur werkstraf geëist.

Weer en verkeer: 

Vrijdag is het noorden van het land gevoelig voor lage wolken en mist vanuit Duitsland. Elders zijn er zonnige perioden en wordt het 6 tot 8 graden. In mist komt de temperatuur niet veel verder dan 3 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit het noordoosten.

De Verkeersinformatiedienst verwacht vrijdag een rustige ochtendspits, onder meer geholpen door de gunstige weersomstandigheden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.