Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Pegida-voorman staat terecht voor hakenkruis

Pegida-voorman Edwin Wagensveld staat terecht voor het tonen van een spandoek met hakenkruis. Op het spandoek was een hakenkruis afgebeeld in een prullenbak. Wagensveld werd opgepakt toen hij die toonde, maar weigert de boete te betalen. 

Otto bedreigt Costa Rica

Meteorologen verwachten donderdag ernstig noodweer door tropische storm Otto in Costa Rica. De Costa Ricaanse president Luis Guillermo Solís heeft alarmfase 1 afgekondigd vanwege de naderende tropische storm. Duizenden mensen moeten hun huizen verlaten.

Feyenoord tegen Manchester United

Feyenoord verdedigt op Old Trafford tegen Manchester United de tweede plaats in Groep A van de Europa League. Net als Fenerbahçe hebben de Rotterdammers zeven punten na de eerste vier duels. Manchester United heeft één punt minder. 

Ook Ajax en AZ in actie

Ajax speelt de vijfde wedstrijd van de Europa League tegen het Griekse Panathinaikos. De Amsterdammers zijn al zeker van een plek in de knock-outfase van het toernooi. Bij winst tegen de Grieken is Ajax zeker van poulewinst, waardoor de ploeg een beschermde status heeft bij de loting van de achtste finale. AZ is slecht aan de Europa League begonnen en heeft pas twee punten. Maar bij een zege op het Ierse Dundalk kan de ploeg van trainer John van den Brom de tweede plaats in handen krijgen achter de ongeslagen koploper Zenit St Petersburg.

En verder:

- De NS rijdt met minder intercity’s tussen Den Haag en Utrecht en tussen Schiphol en Nijmegen. Een aantal treinen heeft door de bladeren op het spoor schade aan de wielen opgelopen. Reizigers zijn volgens de NS mogelijk een kwartier langer onderweg en hebben soms een extra overstap. 

- De Tweede Kamer debatteert over de pensioenen. Onlangs berekende De Nederlandsche Bank dat de pensioenen gekort moeten worden als er dit jaar geen verbetering bij de pensioenfondsen zichtbaar is. Staatssecretaris Klijnsma zal duidelijk moeten maken wat zij kan doen om de koopkracht van ouderen in stand te houden.

Weer en verkeer: 

Volgens het KNMI is er donderdag steeds meer ruimte voor de zon. Alleen in het zuiden blijft het half tot zwaar bewolkt. Daar wordt het zo'n 11 graden. In het noordoosten blijft het kwik steken bij een graad of 8. De noordoostelijke wind is matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.