Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 23 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Geert Wilders spreekt rechtbank toe

De PVV-leider maakt gebruik van zijn recht op het laatste woord in de zaak die draait op zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. Wilders geeft de verklaring de titel 'Niemand zal mij het zwijgen opleggen'. Hij stelt dat het proces een zaak is tegen de vrijheid van meningsuiting. Eerder verklaarde Wilders niet aanwezig te zijn bij de zittingen in het proces. 

PSV speelt tegen Atletico in de Champions League

In de Champions League staan acht groepduels op het programma. Om 18.00 uur begint al Rostov-Bayern en om 18.45 uur wordt Besiktas-Benfica gespeeld. Om 20.45 uur worden nog zes wedstrijden gespeeld, waaronder Atletico Madrid-PSV. De ploeg uit Eindhoven is na vier groepsduels al uitgeschakeld, maar strijdt met Rostov nog om de derde plaats in de poule, waarmee de club na de winterstop in de Europa League mag uitkomen.

Kan PSV stunten tegen Atlético Madrid? Doe mee aan de poll.

Congres Colombia praat over vredesdeal

President van Colombia en Nobelprijswinnaar Juan Manuel Santos kondigde zaterdag aan dat het Colombiaanse congres in debat mag gaan over de nieuwe vredesovereenkomst met de FARC. Een eerder akkoord werd in een referendum door een kleine meerderheid van de Colombianen verworpen. In het nieuwe akkoord is iets duidelijker omschreven wat er gebeurt met FARC-rebellen die zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden gedurende het conflict. Het lijkt erop dat er geen nieuw referendum komt; waarschijnlijk gaat het congres de doorslag geven. 

Uitspraak in hoger beroep moordzaak broers R. 

De twee broers worden verdacht van roofmoord in vereniging op een man in het Dwingelderveld in november 2012 en op een echtpaar in Exloo in juli 2013. De rechtbank Noord-Nederland veroordeelde de oudste broer tot een gevangenisstraf van dertig jaar met tbs. De jongste broer werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van dertig jaar. Het OM wil een levenslange celstraf. 

En verder:

Spreekt premier Mark Rutte het parlement in Indonesië toe. Het is de tweede keer dat Rutte naar Indonesië reist

- Rijden er minder treinen tussen Den Haag en Utrecht en tussen Schiphol en Nijmegen omdat de sporen glad zijn. In plaats van ieder kwartier, vertrekt op deze lijnen ieder halfuur een trein. 

Weer en verkeer: 

Volgens het KNMI is er woensdag, in tegenstelling tot dinsdag, vrij veel bewolking. Soms komt de zon tevoorschijn, maar er kan plaatselijk ook regen vallen. Het wordt ongeveer 11 graden en in het zuidoosten van Nederland kan het zelfs 15 graden worden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.