Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 22 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Eisen in liquidatieproces Passage

Het OM kondigt de strafeisen aan in het omvangrijke liquidatieproces Passage. Het proces draait om zeven moorden/liquidaties in de Amsterdamse onderwereld tussen 1993 en 2006 (vijf in 1993, één in 2005 en één in 2006). Daarnaast gaat het om voorbereidingen voor/pogingen tot moord, eveneens in de periode 1993-2006.

Voetbal in de Champions League

In de Champions League worden in de vijfde speelronde van de groepsfase acht duels gespeeld. Om 18.00 uur spelen al CSKA Moskou en Bayer Leverkusen tegen elkaar. Om 20.45 uur beginnen de andere zeven duels.

Op Veronica en NU.nl wordt het duel tussen Sporting Lissabon en Real Madrid live uitgezonden. Bij de Portugezen spelen de Nederlanders Bas Dost, Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos. Cristiano Ronaldo keert met Real Madrid terug bij de club waar hij zijn carrière begon. Real Madrid heeft aan een gelijkspel in Lissabon voldoende om zich te kwalificeren. 

Poll: gaat Ronaldo scoren tegen Sporting? 

Bekendmaking dj's 3FM Serious Request

NPO 3FM maakt rond 12.30 uur bekend welke 3FM-dj's van 18 tot en met 24 december het Glazen Huis in Breda betrekken. NU.nl reisde in het kader van Serious Request met het Rode Kruis naar Ivoorkust, waar veel kinderen sterven aan een longonsteking. 

Crisisberaad in Duitsland over vogelgriep

In Duitsland komen landbouwautoriteiten en vertegenwoordigers van dierenartsen bijeen voor een crisisberaad over de vogelgriep. Waarschijnlijk komt in het beraad een ophokplicht voor heel Duitsland aan bod. In Nederland geldt sinds kort al een ophokplicht voor pluimveebedrijven. 

Pleidooi in zaak aardbevingsschade Groningen

De advocaten van de 150 inwoners van het aardbevingsgebied in het noorden van het land beginnen dinsdag aan hun pleidooi in de zaak. De inwoners willen een schadevergoeding van de Staat en de NAM voor geleden immateriële schade. 

En verder:

- Gaat koning Willem-Alexander op bezoek bij het COC, de organisatie die de belangen behartigt van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT's). Het COC bestaat dit jaar zeventig jaar. 

- Buigt de bestuursrechter in Amsterdam zich over de bierfiets. Burgemeester Eberhard van der Laan wil de bierfiets met 1 januari 2017 uit de binnenstad weren, maar de exploitanten tekenden protest aan. 

Weer en verkeer: 

Met maxima van 12 graden en perioden met zon, is het dinsdag mooi herfstweer. Volgens het KNMI blijft het droog.

Omdat het droog blijft, verwachten de VID en de ANWB geen topdrukte op de Nederlandse wegen. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.