Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Cijfers over verkochte woningen oktober

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend voor welke gemiddelde prijs koopwoningen in oktober zijn verkocht. In september kostten woningen gemiddeld nog 249.593 euro. Dat is 5,9 procent duurder dan een jaar eerder. De stijging op jaarsbasis was wel minder groot dan in augustus, toen de prijs gemiddeld 6 procent hoger lag.

Uitspraak in zaak Nicole van der Hurk

De rechter doet uitspraak in de zaak rond de dood van Nicole van den Hurk. Een 49-jarige man uit Helmond wordt verdacht van het verkrachten en doden van Nicole. Het destijds 15-jarige meisje verdween in 1995 toen ze van Eindhoven naar Woensel fietste. Haar lichaam werd een week later gevonden. Per toeval ontstond er een DNA-match met verdachte Jos de G., die eerder veroordeeld is voor zeden- en geweldsdelicten. Tegen hem is veertien jaar cel geëist.

Vervolg zaak chaletmoord Ermelo

In deze zaak werd de Apeldoornse zakenman Ton Kuijf in 2014 met een bijl doodgeslagen in een stacaravan op een recreatieterrein in Ermelo. Daarna staken de verdachten de caravan in brand. Kuijf stond geregistreerd als vermist nadat hij na een zakenetentje in Kerk-Avezaath niet thuis kwam. Hij bleek twee dames opgepikt te hebben voor seks, waarna hij werd afgeperst met stiekem gemaakte filmbeelden. Deze week staan drie verdachten in de zaak terecht. Vorige week eiste het Openbaar Ministerie al twintig jaar cel tegen hoofdverdachte Janet S..

Start handelsmissie Indonesië

Premier Rutte, minister Ploumen, minister Schultz en staatssecretaris Dijksma beginnen maandag aan een meerdaagse handelsmissie naar Indonesië. Van de 110 meereizende bedrijven komen er ongeveer zeventig uit de maritieme sector. Later deze week brengt premier Rutte ook nog een bezoek aan Singapore en spreekt hij als eerste Nederlandse premier het parlement van Indonesië toe. De handelsmissie komt vlak na de verdwijning van Nederlandse wrakken van oorlogsschepen in Indonesië. 

En verder:

- Vervolgt de advocaat van Geert Wilders, Geert-Jan Knoops, zijn pleidooi in de zaak rond de 'minder Marokkanen'-uitspraken van de PVV-leider. 

- Worden de International Emmy Awards uitgereikt. Nederlanders maken dit jaar echter geen kans op een prijs. 

- Buigt de Europese ruimtevaartorganisatie ESA zich over de problemen met de marslander Schiaparelli. 

- Worden er vier wedstrijden gespeeld in de Jupiler League.

Weer en verkeer: 

In de nacht van zondag op maandag neemt de wind langzaam af en blijft het regenen. Ook maandag overdag is het overwegend bewolkt en bljift het regenachtig, vooral in de ochtend en avond. In het zuidwesten kan de zon even doorbreken. Het wordt tussen de 12 en 15 graden. Door stevige regenval verwacht de ANWB voor maandag een zware spits.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.