Voetbal in binnen- en buitenland, schaatsen in Nagano

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

De Eredivisie gaat verder...

Na de interlandperiode wordt de Eredivisie hervat met vijf duels. Landskampioen PSV verspeelde vorig seizoen nog punten op bezoek bij zijn Tilburgse buurman Willem II. Heerenveen, dat vierde staat in de Eredivisie, speelt thuis tegen de nummer negen Vitesse. En in Rotterdam staat de derby tussen Excelsior en Sparta op het programma. 

... En in het buitenland wordt ook gevoetbald.

Zo speelt Manchester United tegen Arsenal in de Premier League. Borussia Dortmund komt in actie tegen Bayern München in de Bundesliga, en in Spanje staat de Madrileense derby op het programma: Atletico - Real. 

Asscher en Samson opnieuw in debat

Diederik Samsom en Lodewijk Asscher staan net als afgelopen maandag tegenover elkaar in een PvdA-lijsttrekkersdebat. Asscher verweet Samsom in het vorige debat dat hij bij de formatie in 2012 te makkelijk PvdA-punten weggaf aan de VVD. "Je hebt door het gekwartet met de VVD het gevoel gegeven dat we onze waarden hebben weggegeven", aldus Asscher.

Kjeld Nuis in actie op 1000 meter in Nagano

Kjeld Nuis hoopt bij de World Cup in Nagano net als vorige week in Harbin de omstreden Rus Pavel Kulizhnikov te verslaan op de 1000 meter. De twee kemphanen rijden in Japan echter niet tegen elkaar. De vrouwen schaatsen eveneens een 1000 meter in de M-Wave, terwijl ook de ploegenachtervolging en de teamsprint op het programma staan.

Deadline bekendmaking zorgpremie

Zorgverzekeraars hebben tot en met 19 november de tijd om hun premies voor zorgverzekeringen bekend te maken. Onder meer VGZ en Univé moeten dit nog doen. Grote verzekeraars zoals CZ, Menzis en Zilveren Kruis hebben al te kennen gegeven dat hun premies harder stijgen dan het kabinet had voorspeld (3,50 euro). Verzekerden kunnen tot en met 31 januari 2017 van zorgverzekeraar wisselen. De oude zorgverzekering moet dan wel voor 1 januari zijn opgezegd.

Dit is er dit weekend te doen

- Acteur Frank Lammers bespreekt op NU.nl het actuele bioscoopaanbod. Vier tips van Frank Lammers. 

- In Amsterdam is deze week het internationale documentairefestival IDFA van start gegaan. De leukste evenementen op een rij.

Weer: 

Vooral in de kustprovincies komen enkele buien voor, voorspelt het KNMI, en die buien kunnen gepaard gaan met onweer. In een groot deel van het land is het zaterdag echter overwegend droog. Het wordt ongeveer 7 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie