Cijfers Nederlandse economie, zaak Ricksen voor de rechter

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

CBS komt met cijfers economie

Het Centraal Bureau voor de Statistiek maakt bekend hoeveel de Nederlandse economie in het derde kwartaal gegroeid is. In het tweede kwartaal bedroeg de groei van het bruto binnenlands product (bbp) 0,6 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat was vooral te danken aan toenemende investeringen, uitvoer en consumptie. Het was het negende kwartaal op rij dat de economie groei liet zien. 

Zaak tussen Ricksen en ex-vrouw

Voor de rechtbank in Alkmaar dient de zaak tussen oud-profvoetballer en ALS-patiënt Fernando Ricksen (Fortuna, AZ, Glasgow Rangers, Zenit) en zijn ex-vrouw. Ricksen is bang dat zijn ex-vrouw Graciela l’Ami het vermogen dat deels van hem is in hoog tempo uitgeeft. Hij eist daarom bijna vier ton in euro's, inzage in bankstukken en hij wil als bewindvoerder worden aangesteld tot de kwestie is opgelost. Ricksen en zijn ex bestrijden elkaar al lange tijd voor de rechter om het vermogen.

En verder:

- Wordt de zaak rond liquidaties in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt verder behandeld en is er onder meer een reconstructie ter plaatse.

Weer: 

Dinsdag is het een groot deel van de dag druilerig en grijs. Zachte lucht stroomt het land binnen waardoor het 's middags 10 tot 13 graden is. De wind draait naar west en is morgen vaak matig, 3 tot 4 Bft. De woensdag en donderdag verlopen ook grotendeels bewolkt. Daarbij zijn er woensdag droge perioden met soms een bui en het wordt 13 graden. Donderdag is het vaak nat bij 11 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

NUwerk

Tip de redactie