EU-ministers bijeen na verkiezing Trump, Grand Prix van Brazilië

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 13 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

EU-ministers bijeen na verkiezing Trump

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie komen zondagavond bijeen in Brussel om de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingen te bespreken. EU-buitenlandchef Federica Mogherini heeft hen uitgenodigd om tijdens een informeel diner van gedachten te wisselen over hoe het verder moet met de relaties tussen de EU en de VS. Het is niet zeker of alle ministers van de 28 lidstaten aanwezig zijn. Wel is namens Nederland minister Koenders bij het gesprek.  

Rosberg maakt kans op wereldtitel in Brazilië

Tijdens de voorlaatste Grand Prix van het jaar op het circuit Interlagos in Brazilië, maakt Nico Rosberg kans op zijn eerste wereldtitel. Zijn enige concurrent is Mercedes-ploeggenoot en regerend wereldkampioen Lewis Hamilton, die 19 punten achterstand heeft. Een zege levert 25 punten op, een tweede plaats 18 punten.

Bijeenkomst World Economic Forum

Zondag en maandag komt een groep wetenschappers en experts van bedrijven, organisaties en overheden bij elkaar in Dubai voor een bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF). Ze gaan het daar hebben over de zogenoemde vierde industriële revolutie. Eerder al stelde het WEF dat er in de komende vijf jaar netto zo'n vijf miljoen banen gaan verdwijnen door onder meer robotisering en de toepassing van nanotechnologie, kunstmatige intelligentie en 3D-printers.

[[articlelink:http://www.nu.nl/economie/4199696/vijf-miljoen-banen-verdwijnen-vierde-industriele-revolutie.html]]

WK-kwalificatiewedstrijd Luxemburg-Nederland

Nederland speelt zijn vierde duel in Groep A. Tegen het nog puntloze Luxemburg wordt een overwinning verwacht. Arjen Robben kan voor het eerst sinds een jaar weer spelen bij Oranje. De aanvoerder werd de laatste maanden geplaagd door blessures.

En verder:

- Komt Sinterklaas na de landelijke intocht in Maassluis op zondag aan in de hoofdstad Amsterdam. 

- Geeft The Cure een concert in de Ziggo Dome. 

- Is de start van een nieuwe periode van drie maanden waarin een vijftal landen verscherpte grenscontroles in de EU uit mag voeren. 

Weer: 

Zondag begint veelal met bewolking met in het westen 's ochtends ook kans op een bui. Later op de dag zijn er enkele opklaringen en blijft het op de meeste plaatsen droog. Bij een matige wind uit het zuidoosten wordt het ongeveer 3 tot 7 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie