Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Landelijke intocht Sinterklaas in Maassluis

De Sint komt vergezeld van traditionele Zwarte Pieten en Roetveegpieten aan in Maassluis. De stad verwacht ongeveer 25.000 bezoekers tijdens de intocht. Verschillende organisaties hebben aangegeven te willen demonstreren. Om te voorkomen dat demonstranten zich tussen het andere publiek gaan begeven, moet alle bezoekers, dus ook kinderen, door toegangspoortjes om in het evenementengebied te komen. Ook is vrijdag duidelijk geworden dat er zaterdag een noodverordening van kracht zal zijn in Maassluis. 

Weer langere werkonderbrekingen cabinepersoneel KLM 

Cabinepersoneel van KLM gaat vanaf zaterdag het werk voor een uur per vlucht neerleggen. Eerder hield het personeel al kortere werkonderbrekingen. De luchtvaartmaatschappij en de vakbonden hebben een conflict over het besluit van KLM om op sommige lange vluchten een cabinelid minder in te zetten. Afgelopen week probeerde KLM via de rechter af te dwingen dat de bonden alsnog plaatsnemen aan de onderhandelingstafel. Maar de rechter wees dit verzoek af.

Optreden Sting bij heropening Bataclan

Sting is de eerste artiest die na de aanslag van 13 november 2015 weer optreedt in de Parijse concertzaal Bataclan. De aanslag was tijdens een concert van de Eagles of Death Metal. Terroristen drongen de zaal binnen en begonnen om zich heen te schieten. Bij de aanslag kwamen 89 mensen kwamen om het leven. Ook vier aanvallers werden gedood. Sting wil tijdens zijn optreden degenen die omkwamen eren en herinneren, en het leven en de muziek vieren. 

Kwalificatie GP Brazilië

Om 17.00 uur wordt op het circuit van Interlagos in Saõ Paulo begonnen aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Brazilië, die zondag op hetzelfde tijdstip van start gaat. De voorlaatste GP van het seizoen kan beslissend zijn: als WK-leider Nico Rosberg wint, is hij wereldkampioen.

Vervolg werkzaamheden A6 Muiderberg

Omdat de A6 bij Muiderberg komend weekend voorzien wordt van een nieuwe asfaltlaag, verwacht Rijkswaterstaat verkeershinder. Weggebruikers moeten rekening houden met minstens een half uur extra reistijd. De werkzaamheden moeten maandagochtend om 5.00 uur zijn afgerond. 

En verder:

- Worden er voor de derde dag op rij in de VS demonstraties gehouden tegen de verkiezing van Donald Trump als president. Geplande demonstraties zijn er onder andere in Los Angeles, New York en Boston. 

- Zijn er verschillende kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal. 

- Is het Wereld Longontstekingsdag. 

Weer en verkeer: 

Zaterdagochtend vroeg is er eerst nog kans op mist. Daarna breekt de zon langzaam door, waarna vervolgens de kans op bewolking weer toeneemt. In het westen valt mogelijk een bui. Het is fris met temperaturen uiteenlopend van 3 tot 6 graden. De gevoelstemperatuur ligt veelal wat lager. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag dalen de temperaturen naar op of onder het vriespunt. Om die reden heeft het KNMI een code geel afgegeven voor gladheid. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.