Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Sint Maarten gevierd in delen Nederland

In delen van Nederland, waaronder met name Noord-Holland, wordt Sint Maarten gevierd. Kinderen gaan vrijdagavond met een lampion langs de deuren om liedjes te zingen en daarmee snoep op te halen. In verband met het 1700ste geboortejaar van de beschermheilige zijn er dit jaar allerlei speciale activiteiten geregeld in Utrecht.

Werkzaamheden op A6

Omdat de A6 bij Muiderberg komend weekend voorzien wordt van een nieuwe asfaltlaag, verwacht Rijkswaterstaat ernstige verkeershinder. Weggebruikers moeten rekening houden met minstens een half uur extra reistijd. De werkzaamheden beginnen vrijdag om 21.00 uur en moeten maandagochtend om 05.00 uur zijn afgerond. De A6 is dan in de richting Almere/Lelystad afgesloten, van knooppunt Muiderberg tot de afrit bij Almere Haven. Verkeer kan gebruik maken van drie verschillende omleidingen.

Bekijk de actuele verkeersinformatie 

En verder:

- De advocaat van Dave Roelvink komt vrijdag aan het woord tijdens het vervolg van de rechtszaak tegen de DJ om een seksfilmpje.

- In Saõ Paulo beginnen de Formule 1-coureurs met de voorbereidingen op de Grand Prix van Brazilië, met de eerste twee vrije trainingen. 

Weer:

Vrijdag zijn er eerst een aantal wolkenvelden, later schijnt de zon. Het blijft vrijwel droog en het is fris met maximaal 6 graden. In het weekend is het vooral overdag droog met zo nu en dan wat zon. Zaterdagavond is er vooral in het westen kans op wat regen. Het blijft fris met maxima rond 6 graden. Na het weekend wordt het zowel overdag als 's nachts warmer.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.