Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 10 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Trump naar Witte Huis

De toekomstige president van de Verenigde Staten Donald Trump gaat langs bij de zittende president Barack Obama in het Witte Huis. De ontmoeting vindt 11.00 uur plaatselijke tijd (17.00 uur Nederlandse tijd) plaats. De twee gaan daar donderdag spreken over een "soepele overdracht van de macht", waar een team van Obama zich naar eigen zeggen al een jaar op voorbereidt. Trump wist de Amerikaanse presidentsverkiezingen woensdagochtend (Nederlandse tijd) te winnen na een spannende verkiezingsnacht. 

Dave Roelvink voor de rechter

Dave Roelvink moet donderdag voor de rechter verschijnen. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt hem van diefstal en heling en het heimelijk maken en verspreiden van een seksfilmpje. Bang dat alles weer wordt opgerakeld, is hij niet. "Ik verwacht niet dat er nu weer een hele heisa over komt. Alles is er inmiddels wel over gezegd en geschreven", aldus Roelvink.

Inflatiecijfer oktober

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt bekend hoe de inflatie in Nederland zich in oktober ontwikkeld heeft. In september bleek de inflatie te zijn gedaald naar 0,1 procent, onder meer door een neerwaarts effect van de prijsontwikkeling van kleding en schoenen. De Europese Centrale Bank (ECB) mikt op een inflatie onder, maar dicht bij de 2 procent.

Uitspraak inrijden op agent Haarlem

De man die op een agent in Haarlem inreed, krijgt zijn straf te horen. B. reed vorig jaar januari in Haarlem in op de agent, die samen met een collega in burger surveilleerde en B. en zijn vrouw wilde controleren op winkeldiefstal. Tegen de man is door het Openbaar Ministerie (OM) een straf geëist van drie dagen cel, een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijk rijverbod van een half jaar. 

En verder:

- Geeft Kensington een concert in de Ziggo Dome. 

- Is klokkenluider Edward Snowden aanwezig bij de Nederlandse presentatie van de film Snowden, die vertelt over zijn leven. Na de vertoning van de film volgt vanuit Pathé Tuschinski middels een live verbinding met Rusland een interview met de oud-NSA-medewerker.

- Is het de Dag van de Mantelzorger. 

Weer en verkeer:

Donderdag is het in de ochtend eerst nog droog met van tijd tot tijd wat ruimte voor de zon. Later op de dag neemt de bewolking toe en ontstaat een kans op buien. In het noorden blijft het de hele dag droog. Temperaturen lopen uiteen van 3 tot 8 graden. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) voorziet voor donderdag een drukke avondspits. Afhankelijk van de intensiteit van de buien kunnen files ontstaan. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.