Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 7 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Laatste dag voor verkiezingen in VS

Het is de laatste dag voor de inmiddels historische presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Hillary Clinton heeft in de meeste peilingen een kleine voorsprong op haar rivaal Donald Trump. Trump gaat onder meer op campagne in Florida, New Hampshire en North Carolina, drie belangrijke staten. Clinton bezoekt ook North Carolina en Michigan en sluit af in miljoenenstad Philadelphia, waar ook President Barack Obama, Michelle Obama, President Bill Clinton en dochter Chelsea Clinton spreken.

Requisitoir OM in liquidatieproces Passage

Het Openbaar Ministerie start maandag met het requisitoir in het liquidatieproces Passage. Voor het formuleren van de eisen tegen de verdachten zijn vijf dagen uitgetrokken. Maandag gaat het OM in op de kroongetuige in het algemeen, de rol van Peter la S., de zaak Boeddha (slachtoffer Gerrie Bethlehem) en de overeenkomst met getuige Fred R.

Bekendmaking nieuwe programmering 3FM

Maandagochtend wordt de nieuwe programmering van NPO 3FM bekendgemaakt. Na vertrek van Sander Lantinga en Coen Swijnenberg, Gerard Ekdom, en straks ook Giel Beelen en Timur Perlin hoopt de publieke zender met nieuwe namen de interesse te wekken bij de voornamelijk jonge luisteraars. Beelen presenteerde zijn ochtendshow GIEL van mei 2004 tot en met november 2016.

En verder:

- De ministers van Financiën van de eurolanden komen weer bijeen in Brussel. Ze praten onder meer over de voortgang van Griekenland, de inflatie in de eurozone en het gemeenschappelijke toezicht op banken in de eurozone.

- PostNL maakt de bedrijfsresultaten van het derde kwartaal bekend.

Weer:

Maandag wordt het 5 tot 8 graden en vallen weer enkele winterse buien, met name in de kustprovincies. In de nacht naar dinsdag gaat het een paar graden vriezen en kan het in combinatie met mist lokaal glad worden. Dinsdag overdag schijnt de zon, met langs de kust nog een laatste winterse bui.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.