Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 6 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Verkiezingen in Bulgarije en Nicaragua

De huidige Nicaraguaanse president Daniel Ortega is favoriet en heeft zijn vrouw uitgekozen als zijn 'running mate', die de vicepresident wordt als Ortega opnieuw wordt gekozen. Het zal dan de derde opeenvolgende termijn als president worden voor de oud-rebellenleider, die sinds 2007 die functie vervult. Hij bekleedde het ambt ook al tussen 1985 en 1990. In Bulgarije worden eveneens verkiezingen gehouden. Bulgarije heeft in minder dan drie jaar tijd vijf regeringen gehad. Bij de laatste landelijke verkiezingen, in 2014, was de opkomst 51 procent, het laagste in 25 jaar.

Vier duels in Eredivisie

In de Eredivisie worden vier duels gespeeld. De eerste wedstrijd om 12.30 uur is die tussen FC Utrecht en Excelsior. Vitesse speelt om 14.30 uur tegen Hercales Almelo en op hetzelfde tijdstip is in Alkmaar de aftrap van het Noord-Hollands onderonsje tussen Ajax en AZ. De ploeg van trainer John van den Brom staat na elf duels op de vijfde plek.De laatste wedstrijd om 16.45 uur is die van koploper Feyenoord tegen Go Ahead Eagles. Feyenoord speelde zijn laatste twee duels gelijk, na een serie van negen overwinningen op rij. Tegen de club uit Deventer hoopt de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst weer een keer te winnen. 

Uitreiking MTV EMA's

In Ahoy in Rotterdam worden de MTV Europe Music Awards (EMA's) uitgereikt. Het is de tweede keer in vier jaar dat de show in Nederland wordt gehouden. Belangrijke kanshebbers om in de prijzen te vallen zijn Beyoncé, Justin Bieber en Adele. Onder andere Bruno Mars, Kings of Leon, OneRepublic, Martin Garrix, Afrojack, Shawn Mendes, DNCE, Lukas Graham en Zara Larsson geven een optreden tijdens de show.

En verder:

- Is de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Hongarije voor de mannen handballers in Den Bosch. 

- Worden vluchtelingen die omgekomen zijn aan de Europese grenzen herdacht. 

Weer:

Met uitzondering van het zuidoosten is er zondag in het hele land kans op buien. Wel is er soms ook even ruimte voor de zon. Bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten wordt het tussen de 7 en 10 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.