Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 5 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Vier duels in de Eredivisie

In de Eredivisie worden vier duels gespeeld. Landskampioen PSV speelt thuis tegen FC Twente, dat verrassend op de zesde plek staat. Hekkensluiter Roda JC hoopt van de laatste plaats te komen door een overwinning of gelijkspel bij PEC Zwolle, dat de laatste weken juist opklimt vanuit de onderste regionen van de ranglijst. ADO Den Haag, dat al acht duels niet heeft weten te winnen, speelt thuis tegen Willem II. En NEC en FC Groningen gaan in een onderling duel op zoek naar hun derde zege van het seizoen.

Verdachten Posbankmoord voorgeleid

De twee verdachten die woensdag werden aangehouden voor betrokkenheid bij de Posbankmoord, worden om 10.30 en 13.00 uur voorgeleid. De 44-jarige huisschilder Alex Wiegmink werd op 20 januari 2003 gevonden in een uitgebrande auto in een bos bij het Brabantse plaatsje Erp. Hij verdween tijdens een rondje hardlopen in natuurgebied de Posbank bij het Gelderse Rheden. 

Rotterdamse schoonmakers dienen petitie in bij Aboutaleb

Zo'n 250 schoonmakers bieden de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in de ochtend een petitie aan. De schoonmakers willen aandacht vragen voor hoe zij door opdrachtgevers behandeld worden. Werkgevers zouden volgens de schoonmakers bijvoorbeeld boos reageren op een ziekmelding. Verder pleiten de schoonmakers voor meer loon, gelijke rechten voor uitzendkrachten, reiskostenvergoeding en meer tijd om hun werk te doen.

Protest in Dordrecht tegen chemische fabriek

In Dordrecht wordt gedemonstreerd tegen de fabriek van DuPont. Eerder dit jaar werd bekend dat omwonenden jarenlang via de lucht zijn blootgesteld aan de stof perfluoroctaanzuur (PFOA). Het bedrijf heeft ook al meerdere keren last gehad van lekkages van de kankerverwekkende stof formaldehyde. De organisatie verwacht vijfduizend mensen. De directie van DuPont is er ook. 

En verder:

- Worden in Rotterdam de MTV EMA's uitgereikt. Wereldsterren als The Weeknd, Kings of Leon en Bruno Mars brengen een bezoek aan de Nederlandse stad vanwege de show. 

- Openen 55 culturele instellingen in Amsterdam van 19.00 tot 02.00 uur de deuren voor Museumnacht. Doel van Museumnacht is jongeren te verbinden met musea in hun stad.

Weer:

In de ochtend trekken volgens het KNMI enkele buien vanaf de Noordzee de kustprovincies binnen. 's Middags komen ook op andere plekken in het land enkele buien voor. Het wordt maximaal 10 graden, en in de middag kan een vrij krachtige wind opsteken. Langs de zuidwestkust is de wind later in de middag zelfs 'krachtig tot hard'.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.