Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Dortmund ontvangt Nederlands getint Sporting Lissabon

Woensdagavond zijn er acht duels in de Champions League. Live op Veronica en NU.nl is de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Sporting Lissabon te zien. Bij de Portugezen staan Bas Dost, Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos onder contract. Bij een nederlaag zijn ze waarschijnlijk uitgeschakeld in de Champions League. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Uitspraak gifmoord in Wageningen

De weduwnaar van boekhandelaarster Marian Heij uit. Wageningen hoort woensdag of het gerechtshof in Arnhem ook vindt dat hij gevangenisstraf verdient voor het vergiftigen van zijn echtgenote. De rechtbank gaf hem daar 18 jaar cel voor, maar de man ontkent. Eis in hoger beroep weer 18 jaar cel.

Rechter doet uitspraak in zaak partytent Blokker

De rechtbank Den Haag doet op woensdag uitspraak in een zaak rondom een mogelijk nagemaakte partytent van Blokker. Het ontwerp van de partytent van de Nederlandse detailhandelsketen zou volgens het Chinese bedrijf Zhejiang Zhengte te veel lijken op zijn partytent. De rechter had Blokker Holding en  Zhejiang Zhengte eerder gevraagd een schikking te treffen, maar de partijen werden het niet eens. Daarom volgt nu alsnog een uitspraak. 

En verder:

- Doet de rechtbank uitspraak tegen een 54-jarige Middelburger, die in 2014 een 19-jarige jongen doodstak. Dat gebeurde nadat de man jarenlang was gepest en getreiterd. Het OM heeft 9 jaar cel geëist.

- Wordt herdacht dat Theo van Gogh op 2 november 2004 om het leven werd gebracht. Er wordt onder meer een minuut stilte gehouden op de Amsterdamse Linnaeusstraat.

- Is de uitspraak tegen man die op Koningsdag 2016 een kleuter doodreed in Breda. Hij reed veel te hard. De eis is drie jaar cel.

Weer en verkeer:

Woensdag trekken er buien van noordwest naar zuidoost over ons land. In Limburg is het vaak droog. Tussen de buien door zijn er felle opklaringen. Het wordt maximaal 11 graden. Na morgen blijft het wisselvallig en wordt het kouder.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.