PSV ontvangt Bayern, Laura Hansen voor rechter

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 november 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

PSV ontvangt Bayern München in Champions League

PSV ontvangt in Eindhoven de Duitse grootmacht Bayern München, wat voor Arjen Robben de terugkeer bij zijn laatste club in Nederland betekent. PSV moet winnen om zicht op overwintering in het miljoenenbal te kunnen houden. In de andere wedstrijd in Groep D ontvangt koploper Atlético Madrid het Russische Rostov. Het topduel op de dinsdagavond is de ontmoeting tussen Manchester City en FC Barcelona in Manchester.

Video: Vijf dingen die je moet weten over PSV-Bayern München

PSV-Bayern München wordt live uitgezonden op NU.nl en Veronica.

Pro-formaziting Laura Hansen

Voor de rechtbank van Rotterdam wordt de eerste pro-formazitting gehouden in de zaak Laura Hansen. De vrouw die terugkeerde uit IS-gebied. Het Openbaar Ministerie verdenkt haar onder meer van deelname aan een terroristische organisatie en het bevorderen dan wel voorbereiden van het plegen van terroristische misdrijven.

Shell maakt resultaten derde kwartaal bekend

Shell maakt dinsdag zijn financiële resultaten over het derde kwartaal bekend. Analisten verwachten dat de winst van het olieconcern herstel zal laten zien. Vorig kwartaal zag Shell de winst nog verder kelderen, vooral door de aanhoudend lage olieprijzen. Topman Ben van Beurden benadrukte destijds in een toelichting dat de olieprijzen zich moeilijk laten voorspellen. ''Maar we verwachten nog altijd dat de markt later dit jaar meer in balans komt'', zei hij. 

Verdachte grote DDoS-aanval voor de rechter

De Amsterdammer Sven Olaf K. staat dinsdag in Dordrecht voor de rechter wegens een grootschalige cyberaanval op Spamhaus, een organisatie die spam uit e-mailinboxen weert. De aanval was in 2013 de grootste ooit, al zijn er sindsdien weer veel grotere ‘DDoS-aanvallen’ uitgevoerd. K. werd begin 2013 in Spanje opgepakt.

En verder:

- Het hoger beroep van liquidatieproces Passage gaat verder met een opmaat naar de requisitoirs die volgende week beginnen (vanaf 7/11) Het Om geeft een 3D-presentatie in de zaken van Peter la S, Jesse R, Sjaak B. en Dino S.

- Een twintigjarige Tilburger hoort dinsdag of hij dertig jaar celstraf krijgt voor het doodsteken van een 68-jarige vrouw.

Weer en verkeer:

Dinsdag wordt de bewolking vanuit het noorden dikker en later valt er ook regen. Het kwik loopt op naar maximaal 14 graden, maar in de regen daalt de temperatuur naar een graad of 11. Ook na morgen blijft het wisselvallig met soms regen of een bui, op woensdag ook ruimte voor de zon. De temperatuur ligt telkens rond 10 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Lees meer over:

NU.nl start nieuwspodcast

NU.nl start nieuwspodcast
NU.nl is een dagelijkse nieuwspodcast gestart. In vijftien minuten praten we je bij over het belangrijkste nieuws en de agenda van de dag.

NUwerk

Tip de redactie