Grand Prix van Mexico, Canada en EU tekenen vrijhandelsverdrag CETA

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 30 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Ondertekening CETA door EU en Canada

Nadat de Belgen zaterdag hun handekening zetten onder een akkoord over CETA, is het de beurt aan de voorzitter van de Europese Raad Tusk en de Canadese premier Trudeau om vrijhandelsverdrag CETA te ondertekenen. De ceremonie, die eigenlijk voor donderdag gepland stond, werd in de afgelopen week voortdurend opgeschort, omdat er Wallonië weigerde akkoord te gaan. Nu is er tegemoetgekomen aan de zorgen die in Franstalig België heersen over onder meer de aparte rechtbanken bij conflicten en de gevolgen voor de landbouw.

Grand Prix van Mexico

In Mexico wordt de twee na laatste Grand Prix van het jaar verreden. Nico Rosberg kan hier de wereldtitel veiligstellen, maar dan moet hij wel winnen en zijn concurrent en Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton mag hooguit tiende worden. Vorig jaar won Rosberg hier voor Hamilton. Max Verstappen eindigde toen in zijn Toro Rosso op de negende plaats. In de WK-stand staat de Nederlander zesde, met vijf punten achterstand op Kimi Raikkonen.

Cabinepersoneel KLM voert acties op

Cabinepersoneel van KLM gaat zondag langere werkonderbrekingen houden tegen de plannen van de luchtvaartmaatschappij om te snijden in het aantal cabinemedewerkers aan boord. Het gaat nu om werkonderbrekingen van twintig minuten per vertrekkende vlucht. Deze week werden al onderbrekingen van tien minuten gehouden.

Vier duels in Eredivisie

Om 12.30 uur wordt de eerste zondagse wedstrijd afgetrapt: PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen staan in de onderste regionen van de ranglijst. Om 14.30 uur begint de wedstrijd tussen koploper Feyenoord en sc Heerenveen. Middenmoters FC Utrecht en NEC staan eveneens om 14.30 uur in de Galgenwaard tegenover elkaar. ADO Den Haag en AZ sluiten de eredivisiespeelronde. ADO wist al zeven duels niet meer te winnen, AZ is in de Eredivisie al vier duels zonder zege.

En verder:

- Is het de landelijke dag van de stilte.

- Wordt de winnaar van de Libris Geschiedenis Prijs 2016 bekend gemaakt.

- Presenteert de Partij voor de Dieren een concept-verkiezingsprogramma.

Het weer:

Bij het aanbreken van de dag is het eerst nog mistig. In de loop van de ochtend trekt de mist op en breekt op de meeste plaatsen de zon door. Wel blijft er van tijd tot tijd wat bewolking mogelijk en in het noordoosten is er naast bewolking ook kans op een enkele bui. Het wordt 14 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie