Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 29 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Wintertijd gaat in

In de nacht van zaterdag op zondag gaat in Nederland de Wintertijd in, ook bekend als de Standaardtijd. Om 3.00 uur gaat de klok terug naar 2.00 uur. De nacht duurt daardoor een uur langer. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, wordt energie bespaard. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden, zou het rond de jaarwisseling 's ochtends pas rond 9.00 uur licht worden.

Ajax en PSV in actie in Eredivisie

Er staan vanavond vier duels in de Eredivisie op het programma. Ajax - de nummer twee van de ranglijst - heeft een op papier gemakkelijke thuiswedstrijd tegen Excelsior. PSV moet op bezoek bij Vitesse, dat zevende staat na tien duels. Zowel Ajax als PSV wil winnen om de druk op koploper Feyenoord te houden. De Rotterdammers spelen zondag pas in de eigen Kuip tegen sc Heerenveen. Willem II, dat na tien duels pas zeven punten heeft, begint de zaterdagavond in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen FC Groningen, dat slechts twee punten meer heeft. Heracles Almelo, dat vijftiende staat, speelt thuis tegen de nummer negen Sparta Rotterdam. 

Kwalificatie Grand Prix van Mexico

Op het Circuit Hermanos Rodriguez in Mexico City wordt zondag de Grand Prix van Mexico verreden. Daar kwalificeren de coureurs zich zaterdag voor. Max Verstappen hoopt zich in Mexico in de top vier te kwalificeren. De kwalificatie begint zaterdagavond om 20.00 uur. De race begint zondag ook om 20.00 uur.

En verder:

- Vanwege Halloween is Rotterdam zaterdag het toneel van de derde editie van van de Zombie Walk. Levende doden waggelen vanaf het Schouwburgplein via de korte Lijnbaan, de Lijnbaan, Binnenwegplein, Coolsingel en Koopgoot terug naar de schouwburg. 

Het weer

Zaterdag start de dag op veel plaatsen grijs, maar later op de dag breekt op steeds meer plaatsen de zon door. Het blijft droog en het wordt ongeveer 15 graden. Zondag zijn er meer wolken, maar blijft opnieuw droog. Het blijft ook zacht met maxima rond 15 graden. Maandag is er weinig verandering, vanaf dinsdag wordt het wisselvalliger en koeler.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.