Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Uitspraak Hoger Beroep in moordzaak gehandicapte stiefdochter

Het Gerechtshof in Leeuwarden doet uitspraak in het Hoger Beroep tegen Geert W. uit Groningen. De stiefvader van de verstandelijk gehandicapte Daniëlla van Bergen kreeg eerder achttien jaar cel en tbs. W. misbruikte zijn stiefdochter en besloot haar uiteindelijk te vermoorden. Haar moeder kreeg van de rechter acht jaar cel. De advocaat-generaal heeft in het Hoger Beroep opnieuw achttien en acht jaar cel geëist.

FC Twente ontvangt Roda JC in Eredivisie

Na een midweekse bekerronde gaat de Eredivisie vrijdag weer verder. FC Twente is verrassend sterk aan het seizoen begonnen en speelt thuis tegen hekkensluiter Roda JC. Twente staat op de vijfde plaats, en dankt die klassering mede aan de zeven treffers van Enes Ünal, die daarmee gedeeld topscorer is van de Eredivisie. Roda wist pas eenmaal te winnen dit seizoen. 

Bekijk het volledige programma en de stand in de Eredivisie

Kabinet probeert oplossing te vinden voor verdrag Oekraïne

Het kabinet probeert vrijdag een oplossing te vinden voor het Oekraïne-referendum. Het kabinet bespreekt de kwestie in de ministerraad. Het is niet duidelijk of er dan ook een knoop wordt doorgehakt. De Tweede Kamer wil voor dinsdag een reactie van het kabinet op de uitslag van het referendum in april toen een meerderheid het associatieverdrag van EU en Oekraïne afwees.

En verder:

- Rijden Max Verstappen en zijn 21 collega's de vrije trainingen in voorbereiding op de Grand Prix van Mexico. De trainingen beginnen om 17.00 uur en en 21.00 uur.

- Landt er voor het laatst een Boeing 747 van KLM op Prinses Juliana Airport op Sint Maarten. Deze landing is zeer populair onder piloten en vliegtuigspotters.

Het weer

In de ochtend is er eerst veel bewolking en valt er met name in het noordoosten mogelijk wat lichte regen. In de loop van de dag klaart het vanuit het noordwesten op en is misschien de zon even te zien. Met een maximum van 15 graden is het vrij zacht. De wind draait van zuidwest naar noordwest en neemt morgen later in kracht af. In het weekend is het rustig en droog.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.