Wat gaat er donderdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Cijfers Volkswagen

Volkswagen publiceert zijn resultaten over de eerste negen maanden van dit jaar. De Duitse autofabrikant heeft al veel maatregelen moeten nemen in verband met het gesjoemel met de uitstoottesten van zijn dieselauto's. Eerder deze week keurde een Amerikaanse federale rechter een schikking ter waarde van ruim 13,5 miljard euro met toezichthouders en eigenaren van dieselwagens goed. 

Besluit valt over eventuele ondertekening CETA

Na besprekingen in België moet duidelijk worden of vrijhandelsverdrag CETA tussen de Europese Unie en Canada met de Canadese premier Justin Trudeau wordt ondertekend. Het is nog altijd onzeker of de bezegeling van het verdrag door kan, door bezwaren van de Waalse overheid. CETA moet de handel tussen de EU en Canada vergemakkelijken. Het verdrag stuit op veel kritiek, die zich met name richt op een apart rechtsstelsel in CETA. 

Vervolg hoger beroep Bart van U. 

Het hof in Den Haag gaat verder met de beroepszaak van Bart van U., de man die Elst Borst in 2014 doodstak. Bijna een jaar later stak hij zijn zus Lois van Urk dood. Van U. kreeg van de rechtbank alleen tbs
met dwangverpleging, maar het OM vindt daarnaast een celstraf op zijn plaats. Ook de familie van Van U. wil gevangenisstraf.

Twee duels in KNVB-beker

De laatste twee duels in de derde ronde van de KNVB beker worden gespeeld. Eredivisieclub PEC Zwolle speelt thuis tegen VVV-Venlo en sc Heerenveen, de verrassende nummer drie van de Eredivisie speelt uit tegen FC Eindhoven. Aansluitend aan die wedstrijd wordt er geloot voor de achtste finale, die 13, 14 en 15 december gespeeld worden. 

Vermoedelijke aankondiging nieuwe Macbooks

Apple houdt donderdag een persaankondiging, waar vermoedelijk verschillende nieuwe MacBooks worden getoond. Met name de MacBook Pro zou een flink redesign krijgen, met een langwerpig scherm boven het toetsenbord dat functietoetsen zal weergeven.

En verder:

- Gaan de koning en koningin naar Twente voor een streekbezoek. Ze gaan langs Almelo, Dinkelland, Tubbergen, Losser en Oldenzaal.

- Worden de werkonderbrekingen bij KLM voortgezet. 

- Komen onder andere Google, LG, KPN, Samsung en Twitter met kwartaalcijfers. 

Het weer

Het is donderdag wederom vooral bewolkt en grijs. Heel af en toe is er ruimte voor de zon. Wel blijft het op de meeste plaatsen droog. Bij een wind uit het zuidwesten wordt het ongeveer 15 graden.  

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.