Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Feyenoord en Ajax spelen bekerduels

Woensdagavond zijn er zeven wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB-beker. Bekerhouder Feyenoord speelt een Rotterdamse derby tegen Excelsior. Ajax, dat de beker in 2010 voor het laatst won, gaat in Werkendam op bezoek bij de amateurs van Kozakken Boys, dat zesde staat in de nieuwe Tweede Divisie. FC Utrecht, de verliezend finalist van vorig jaar, speelt thuis tegen FC Groningen.

Behandeling Hoger Beroep moordzaken Dwingeloo en Exloo

Het Gerechtshof in Leeuwarden behandelt woensdag en donderdag de zaak waarin twee broers worden verdacht van de roofmoorden op een alleenstaande man en een echtpaar in de Drentse dorpen Exloo en Dwingeloo in 2012. De broers Admilson en Marcos R. hebben eerder al bekend en beiden een celstraf van dertig jaar gekregen. Daarnaast heeft Admilson, de oudste broer, tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen.

Debat over de laatste stand van zaken MH17

De Tweede Kamer houdt een debat over de laatste stand van zaken met betrekking tot MH17. Een belangrijk onderwerp zal het uitblijven van de ruwe radarbeelden zijn, die Rusland eerder heeft toegezegd. Minister Ard van der Steur (Justitie) liet maandag weten dat het kabinet zich voorbereid op de mogelijke berechting van daders van het neerschieten van het toestel in Nederland.

En verder:

- Worden de nominaties voor de NS Publieksprijs bekendgemaakt.

- Wordt er ook in het buitenland gevoetbald, met onder meer in de Engelse League Cup de derby tussen Manchester United en Manchester City.

- Geeft de Britse singer-songwriter Michael Rosenberg, beter bekend als Passenger, een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.

Het weer

Woensdag is het eerst weer bewolkt en in het noordoosten nog mistig. Naarmate de dag vordert komt de zon vaker tevoorschijn met in het noorden mogelijk een bui. Het wordt 11 tot 14 graden. De rest van de week blijft het rustig weer met veel wolken en soms zon. 's Middags is het 15 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.