Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Conclusie Hoge Raad over hulp bij zelfdoding

Het Openbaar Ministerie ging in cassatie tegen het uitblijven van veroordeling van de 74-jarige Albert Heringa, die in 2008 zijn 99-jarige moeder aan haar vrijwillige levenseinde hielp. Heringa kon zich beroepen op een noodtoestand. Hij heeft helemaal zorgvuldig en transparant gehandeld en wordt daarom ontslagen van vervolging, besloot het hof eerder. De Hoge Raad spreekt zich nu uit over de zaak. 

Vervolg ontruiming migrantenkamp Calais

Nog eens 2.400 mensen moeten vertrekken uit het migrantenkamp bij Calais. Franse autoriteiten zetten dinsdag daarnaast de eerste bulldozers is om de eerste tenten en andere onderdelen van het kamp te vernietigen. Maandag vertrokken al de eerste bewoners van de zogenoemde 'jungle'. Minister Bernard Cazeneuve van Binnenlandse Zaken toonde zich maandagmiddag tevreden over het rustige verloop van de ontruiming. Hij zei tegen Franse media dat de situatie onder controle is en dat ingrijpen van de politie niet nodig was. 

Ministers overleggen over strijd tegen Islamitische Staat

Twaalf ministers van Defensie komen bijeen in Parijs. De ministers spreken daar over de voortgang van de strijd tegen IS sinds de start van het grote offensief dat door een internationale coalitie uitgevoerd wordt. Het verdrijven van IS uit Mosul is het grootste doel van het offensief. Mosul is de op twee na grootste stad van Irak en van groot strategisch belang voor IS. Het is bijvoorbeeld de stad waar IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi in 2014 vanuit een moskee het kalifaat uitriep. 

Turkse minister bezoekt VS om uitlevering Gülen

De Turkse minister van Justitie Bekir Bozdağ brengt een bezoek aan de Verenigde Staten om de eventuele uitlevering van geestelijk leider Fethullah Gülen te bespreken. Hij zal hierover onder andere spreken met zijn Amerikaanse collega Loretta Lynch. Turkije verdenkt Gülen ervan het brein te zijn achter de mislukte staatsgreep in Turkije in juli. Turkije heeft om die reden gevraagd om de uitlevering van Gülen, die in ballingschap leeft in de VS. 

Zeven wedstrijden KNVB-beker

De derde ronde in de KNVB-beker begint vandaag met zeven wedstrijden. Er zijn nog 32 clubs over in de beker, waaronder veel amateurverenigingen. VVSB, dat vorig jaar stuntte met een plek in de halve finale, speelt in een tegen Katwijk en Spakenburg staat tegenover ASWH. In Het Kasteel in Rotterdam staan Sparta en PSV tegenover elkaar. Die ploegen ontmoetten zaterdag nog in competitieverband in Eindhoven. PSV won moeizaam met 1-0 door een treffer van Bart Ramselaar.

En verder:

- Komen Apple, Wessanen en Randstad onder andere met kwartaalcijfers. 

- Wordt er in Groot-Brittannië een langverwacht besluit genomen over eventuele uitbreiding van de Londense luchthaven Heathrow. 

- Geven Mary J. Blige en Maxwell een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. 

Het weer

Het blijft dinsdag overwegend bewolkt, met in het oosten kans op een beetje regen. Pas tegen het einde van de dag volgen er in het noorden en het westen enkele opklaringen. Het wordt 11 tot 13 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.