Wat gaat er maandag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Kwartaalcijfers Philips

Elektronicaconcern Philips presenteert maandagochtend cijfers over het derde kwartaal. Eerder stelde het bedrijf een verbetering van de resultaten te verwachten. Philips was echter wel bezorgd over onrust op de financiële markten. In het tweede kwartaal boekte het concern 2 procent minder omzet dan een jaar eerder. De nettowinst steeg, maar met name vanwege een eenmalige schadevergoeding die het bedrijf ontving.

Ontmoeting Schotse en Britse premier over Brexit

De Britse premier May en de Schotse premier Sturgeon komen bij elkaar om te praten over de gevolgen van de keuze van het Verenigd Koninkrijk om uit de Europese Unie te treden, de zogeheten Brexit. Sturgeon eist sinds de uitslag van het referendum duidelijkheid van de nieuwe Britse regering. "Het zou helpen om meer te weten over de gedachtegang van de regering. Iedereen zou profiteren van duidelijkheid", zei Sturgeon. De meeste Schotten willen dat Schotland in de EU blijft. Ook zouden veel Schotten nog steeds voelen voor onafhankelijkheid. 

Strafeis in ontuchtzaak Danny D. 

Danny D. die ervan wordt verdacht dat hij zich heeft voorgedaan als een 14-jarige jongen en zo een minderjarige meisje heeft weggelokt van een camping in Nieuw Milligen, hoort zijn strafeis. Naast het weglokken van het meisje wordt hij er ook van verdacht dat hij ontucht heeft gepleegd met haar. Ook zou hij via internet pornografische webcambeelden van een groot aantal minderjarige meisjes hebben gemaakt.

En verder:

- Is de presentatie van het concept-verkiezingsprogramma van de PvdA. 

- Start de ontwapeningsweek op de Dag van de Verenigde Naties. 

- Komt het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over uitgaven van bedrijven aan research en development. 

Het weer

Het wordt maandag hoofdzakelijk bewolkt met vooral in het midden en zuidoosten kans op een bui. In het noorden is er eerst nog wel ruimte voor de zon. 's Middags zijn er meer droge perioden, maar wel met bewolking. Het wordt ongeveer 10 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.