VN wil beginnen aan evacuatie Aleppo, Excelsior tegen PEC in Eredivisie

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

VN hoopt te beginnen met evacuatie Aleppo

De Verenigde Naties (VN) hoopt dat het vrijdag kan beginnen met medische evacuaties in Aleppo.De VN, die alles klaar zegt te hebben om de hulp te bieden, wacht nu op toestemming van Syrië om hulpkonvooien toe te laten. Sinds donderdagochtend vindt een gevechtspauze plaats in de Syrische stad. Naar schatting zitten nog ruim 250.000 mensen vast in het belegerde oostelijke deel van Aleppo.

Excelsior ontvangt PEC in Eredivisie

Excelsior speelt thuis tegen PEC Zwolle, hekkensluiter in de Eredivisie. De Zwollenaren boekten vorig weekend een knap resultaat met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij FC Twente, maar zakte desondanks af naar de laatste plaats op de ranglijst. Dat kwam ook omdat Excelsior thuis met 1-0 verloor van Roda JC, zodat de Limburgers op de ranglijst Zwolle op doelsaldo voorbij streefde. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag staat knap negende in de Eredivisie met tien punten uit negen wedstrijden.

Bekijk het volledige programma en de stand in de Eredivisie

Presentatie eigen kandidaat en programma PvdA-groep Linksom

Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jacques Monasch krijgen te maken met een nieuwe tegenstander in de strijd om het lijsttrekkerschap van de PvdA. De groep Linksom! binnen de PvdA presenteert vrijdag een eigen kandidaat en een eigen programma.

Presentatie multimediatour Van Gogh Museum en Armin van Buuren

Vrijdag is de presentatie van de multimediatour in Van Gogh Museum onder muziek van Armin van Buuren. De tour is gemaakt omdat het Amsterdam Dance Event (ADE) gaande is in de hoofdstad. Van Buuren bespreekt elf werken uit de collectie en omlijst ze met muziek uit zijn wereldtour ‘Armin Only Embrace’.

Weer:

Vrijdagochtend kan het lang mistig blijven, elders schijnt even de zon. Vanuit het noorden neemt later op de dag de buiigheid weer toe. Het wordt 11 tot 14 graden bij een zwakke tot matige wind uit west tot noord. In het weekend is het rustig weer met in de ochtend kans op hardnekkige mist. 's Middags breekt vaker de zon door.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Lees meer over:

NU.nl start nieuwspodcast

NU.nl start nieuwspodcast
NU.nl is een dagelijkse nieuwspodcast gestart. In vijftien minuten praten we je bij over het belangrijkste nieuws en de agenda van de dag.

NUwerk

Tip de redactie