PSV op bezoek bij Bayern, derde televisiedebat Trump en Clinton

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 19 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

PSV op bezoek bij Bayern München

PSV speelt woensdagavond zijn derde duel van dit seizoen in de Champions League. In München is de Duitse kampioen Bayern de tegenstander. PSV behaalde in de eerste twee duels slechts één punt en dus is de club van een weer fitte Arjen Robben in eigen huis torenhoog favoriet. Tussen 2002 en 2004 speelde Robben 56 wedstrijden voor de club uit Eindhoven. PSV verkeert niet in goede vorm, zaterdag werden er onnodig punten verspild thuis tegen Heracles: 1-1. Bayern kwam in de Bundesliga niet voorbij Eintracht Frankfurt: 2-2.

De wedstrijd tussen Bayern en PSV is live te zien op NU.nl en Veronica.

Derde televisiedebat Trump en Clinton

In de nacht van woensdag op donderdag gaan de Amerikaanse presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton weer met elkaar in debat, de derde in de reeks televisiedebatten in aanloop naar de verkiezingen op 8 november. De locatie is dit keer de Universiteit van Nevada in gokstad Las Vegas. Trump loopt inmiddels ver achter achter op Clinton in de peilingen en klaagt steeds vaker dat de verkiezingen 'rigged' (doorgestoken kaart) zullen zijn. Dit thema zal het debat hoogstwaarschijnlijk domineren. Het debat wordt geleid door Chris Wallace van Fox News.

Protesten verwacht in Congo

De leider van de Democratische Republiek Congo, Joseph Kabila, kondigde op 4 oktober uitstel van de verkiezingen aan. Etienne Tshikedi, leider van de grootste oppositiepartij, riep supporters op om op 19 oktober te protesteren. Vorige maand kwamen tientallen mensen om in Kinshasa na gevechten tussen betogers en veiligheidstroepen. Sinds DRC onafhankelijk werd van België, in 1960, heeft het land geen vredige, democratische overdracht van de macht gezien. 

Besluit wrakingskamer in zaak Nicole van den Hurk

De wrakingskamer van de rechtbank in Den Bosch besluit over het wrakingsverzoek van de nabestaanden van Nicole van den Hurk. Het stak hen vooral dat de stiefmoeder en stiefzus geen volledig spreekrecht kregen, in tegenstelling tot bloedverwanten.

Cijfers AkzoNobel en ASML

Verf- en chemieconcern AkzoNobel maakt woensdag zijn derdekwartaalcijfers bekend. In het tweede kwartaal boekte het bedrijf een lagere omzet (3,7 miljard euro) en nettowinst (312 miljoen euro) dan een jaar eerder. Het bedrijf bleef last houden van dalende prijzen en negatieve wisselkoerseffecten. Ook chipmachinefabrikant ASML komt met cijfers. Dit bedrijf wist in het tweede kwartaal bijna een derde meer omzet te draaien (1,74 miljard euro) dan in het voorgaande kwartaal. De nettowinst was met 354 miljoen euro ook flink hoger dan het eerste kwartaal.

En verder: 

Woensdag hoort het gerechtshof de uitslag of boekhandelaar Marian Heij uit Wageningen in 2012 is vermoord door haar man of dat ze op een andere manier om het leven gekomen. Er is nieuw onderzoek gedaan naar het gif natriumazide dat Heij in haar lichaam had.

Weer:

Woensdag trekken de buien naar het zuiden. In het noorden knapt het op, in het zuiden kan het nog lang regenen. 's Middags wordt het 10 tot 13 graden. In het noorden staat nauwelijks wind, elders is de noordwestenwind matig tot krachtig, aan de Zeeuwse kust enige tijd hard.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie