Acht duels in Champions League, bijeenkomst over CETA

Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Acht duels in Champions League

Dinsdagavond staan in de Champions League acht duels op het programma. Live op NU.nl en Veronica is de wedstrijd tussen Sporting Lissabon en Borussia Dortmund in groep F te zien. De Portugezen strijden met Bas Dost, Marvin Zeegelaar en Luc Castaignos voor een thuisoverwinning. In dezelfde poule speelt titelverdediger Real Madrid thuis tegen Legia Warschau. Andere wedstrijden.

Gaat Bas Dost scoren? Doe mee aan de poll

Strafproces tegen echtpaar dat zwakbegaafde man vasthield van start

Dinsdag begint het strafproces tegen een echtpaar uit Tubbergen, dat volgens het OM een zwakbegaafde man van 31 jaar acht jaar lang als slaaf heeft gehouden. Ze pikten de dakloze man in 2007 van de straat. Hij werd opgesloten in een zomerhuisje op hun erf, moest voor hun werken en zijn uitkering naar hun overmaken. De buurt wist ervan, maar deed niks.

Europese bijeenkomst over CETA

De Europese ministers van Handel komen in Luxemburg bijeen in een speciale zitting over CETA, het handelsverdrag met Canada. Naar verwachting wordt er een beslissing genomen over het ondertekenen van het akkoord en de voorlopige inwerkingtreding. In Nederland is een meerderheid van de Tweede Kamer voor ondertekening van het verdrag. Het Waalse parlement is echter tegen. 

En verder: 

- Wordt dinsdag uitspraak gedaan in de zaak tegende 20-jarige Quintin S., die ervan wordt verdacht de 'Westlandse bandenprikker' te zijn. Het OM heeft zestien maanden cel geëist, waarvan tien voorwaardelijk. 

Weer:

Dinsdag gaat het vanuit het westen regenen. In de loop van de middag wordt de regen meer buiig met kans op onweer en windstoten. Het is dan 14 graden. 's Avonds blijft het op veel plaatsen droog, maar in het noordwesten neemt de buienkans weer toe. Ook gaat het aan zee hard tot stormachtig waaien, 7 tot 8 Bft.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Tip de redactie