Kerry spreekt in Londen over Syrië, vier duels in Eredivisie

Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 16 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Marathon van Amsterdam

Zondag is de 41e editie van de Marathon van Amsterdam. Ruim veertigduizend mensen nemen deel aan verschillende afstanden van het hardloopevenement, waaronder de hele marathon en de halve marathon. Bernard Kipyego was de winnaar van 2014 en 2015. De marathon trekt dwars door de hoofdstad, waardoor er op verschillende plekken omleidingen en afzettingen zijn. 

Kerry spreekt in Londen over Syrië

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry bezoekt Londen zondag. Hij spreekt daar over de situatie in Syrië met belangrijke Europese partners. Zaterdag werden in het Zwitserse Lausanne al gesprekken gevoerd tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van de VS en Rusland in aanwezigheid van ministers uit Jordanië, Turkije, Egypte, Qatar, Irak en Saudi-Arabië. Deze gesprekken worden maandag voortgezet.

Vier duels in Eredivisie

Na acht competitiezeges op rij gaat koploper Feyenoord om 12.30 uur in Nijmegen op bezoek bij NEC. De ploeg van Peter Hyballa wist pas tweemaal te winnen en staat bij aanvang van deze speelronde elfde. FC Twente speelt eveneens om 12.30 uur in een Overijssels onderonsje tegen PEC Zwolle. Het deze zomer vernieuwde elftal uit Enschede draait verrassend goed mee in de Eredvisie, terwijl de Zwollenaren zo snel mogelijk weg willen uit de onderste regionen. Hekkensluiter Roda JC gaat om 14.30 uur bezoek bij Excelsior en Ajax speelt om 16.45 uur tegen ADO Den Haag. 

En verder: 

- Is het zondag Wereldvoedseldag. 

- Wordt duidelijk wie de winnaar is van de Jan Wolkersprijs, de prijs voor het beste natuurboek. 

- Gaat het WK Wielrennen in Qatar verder met de wegwedstrijd voor de mannen. 

Weer:

Zondag wordt het een mooie en warme herfstdag. Het is zonnig en temperaturen lopen op tot tussen de 17 en 20 graden. 's Avonds neemt de bewolking toe. Vanaf maandag is het weer wisselvalliger. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

NU.nl start nieuwspodcast

NU.nl start nieuwspodcast
NU.nl is een dagelijkse nieuwspodcast gestart. In vijftien minuten praten we je bij over het belangrijkste nieuws en de agenda van de dag.

NUwerk

Tip de redactie