Hervatting Eredivisie, WK op de weg voor vrouwen in Qatar

Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 15 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Vijf wedstrijden in de Eredivisie

Na de interlandperiode hervat de Eredivisie weer met vijf wedstrijden. Landskampioen PSV, dat momenteel derde staat achter Feyenoord en Ajax moet de thuiswedstrijd tegen Heracles winnen om niet nog verder achterop te raken. De subtoppers AZ en Vitesse staan in Alkmaar tegenover elkaar en de derby in het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen levert vaak spektakel op. Sparta dat als gepromoveerde ploeg goed begonnen is aan het seizoen speelt thuis tegen het kwakkelende Willem II. En FC Utrecht hoopt thuis tegen Go Ahead Eagles zijn tweede zege van het seizoen te boeken.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie.

WK op de weg voor vrouwen in Qatar

De vrouwen strijden in Doha (Qatar) tijdens het WK Wielrennen om de regenboogtrui. Het parcours is 134,5 kilometer lang. Nederland gaat met acht rensters van start: Anna van der Breggen, Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild, Chantal Blaak, Ellen van Dijk, Roxanne Knetemann, Amy Pieters. Marianne Vos werd in 2006, 2012 en 2013 wereldkampioen. De laatste twee jaar was het goud voor Frankrijk  (Pauline Ferrand-Prevot) en Groot-Brittanië (Elizabeth Armitstead).

Kerry en Lavrov praten over Syrië

John Kerry en Sergej Lavrov ontmoeten elkaar zaterdag in Zwitserland voor een gesprek over Syrië. De ministers van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten en Rusland spreken elkaar in Lausanne. In de verklaring staat dat Kerry en Lavrov hebben ingestemd om bij elkaar te komen om te praten over stappen die moeten leiden tot een akkoord over Syrië. Er zullen ook vertegenwoordigers van Saudi-Arabië en Turkije bij het gesprek aanwezig zijn.

Polen demonstreren tegen CETA en TTIP

Naar verwachting duizenden Polen gaan zaterdag de straat op om te demonstreren tegen de rijhandelsverdragen TTIP en CETA. Veel Poolse voedselproducenten maken zich zorgen over de komst van goedkoop en genetisch gemodificeerd voedsel uit de Verenigde Staten en Canada.

Top voor BRICS-landen in India

In India wordt de achtste BRICS top voor Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika gehouden. Naar verwachting zullen Michel Temer, Vladimir Putin, Narenda Modi, XI Jinping en Jacob Zuma aanwezig zijn. Het thema is dit keer Building Responsive, Inclusive and Collective Solutions. Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika vormen samen BRICS, een collectief van landen met opkomende economiën.

En verder: 

- Ban Ki-moon bezoekt het door een orkaan getroffen Haiti. Zijn bezoek volgt op een besluit van de VN op 13 oktober om de vredesmissie in het land met zes maanden te verlengen.

- Worden in Afghanistan parlementaire verkiezingen gehouden.

Weer:

Zaterdagochtend trekt de regen noordwaarts weg waarna vanuit het zuiden de zon doorbreekt. Vooral 's middags schijnt de zon geregeld. De temperatuur stijgt naar 14 tot 17 graden. Zondag wordt een echte nazomerdag met maxima van 17 tot maar liefst 20 graden. Het is dan zonnig en droog. Na het weekend neemt de wisselvalligheid weer toe.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

Lees meer over:
Tip de redactie