Besluit over proces Wilders, drukke avondspits verwacht

Wat gaat er vrijdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 14 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier

Besluit over proces tegen Geert Wilders

De rechtbank beslist vrijdag of het proces tegen PVV-voorman Geert Wilders verder gaat of wordt gestopt. Advocaat Geert-Jan Knoops, vroeg de rechtbank eerder het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren.Volgens Knoops kan een rechter geen oordeel vellen over politieke uitspraken. De uitspraken van Wilders horen volgens hem te worden beoordeeld door de publieke opinie en de kiezers. Volgens het OM kan alleen de rechtbank oordelen of Wilders zich met zijn 'minder Marokkanen'-uitspraken schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Om de rechtbank in staat te stellen een goed oordeel te vellen, is eerst een volledig proces nodig, aldus het OM.

Vroege en drukke avondspits verwacht door begin herfstvakantie

Automobilisten die vrijdag aan het begin van de middag de weg op gaan, moeten rekening houden met extra drukte op de weg. De ANWB verwacht vanwege de start van de herfstvakantie in een groot deel van het land veel en ook lange files. De wegen zullen al rond 13.00 uur vollopen, aldus de verkeersdienst.

Bekijk de actuele verkeerssituatie

En verder: 

- Presenteert de ChristenUnie het verkiezingsprogramma.

- Gaat in de Tweede Kamer het Herfstreces in.

Weer:

Vrijdag zien we veel grijze wolkenluchten. Overdag is de kans op regen echter nog klein. Het wordt maximaal 11 tot 14 graden. De oostenwind neemt geleidelijk iets in kracht af. Zaterdag is het eerst grijs en nat. Later blijft het droog en klaart het soms op. Het wordt 14 tot 16 graden. Zondag wordt het warmer.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

NUwerk

Tip de redactie