Strafeis in zaak-Nicole van den Hurk, stiptheidsacties bij KLM

Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 12 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Strafeis in zaak-Nicole van den Hurk

Het OM komt woensdag met de strafeis tegen de 48-jarige Jos de G. Hij wordt verdacht van de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Nicole verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets onderweg was naar haar bijbaantje in een supermarkt. Op 22 november 1995 werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Het OM zal woensdag ook ingaan op de verklaringen van twee getuigen die zich vorig jaar meldden. Het gaat om twee oud-tbs'ers die samen met De G. (48) in de tbs-kliniek hebben gezeten. 

Stiptheidsacties bij KLM

Het cabinepersoneel van KLM houdt vanaf woensdag stiptheidsacties. Vakbond FNV verzet zich tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om vanaf eind oktober op sommige lange vluchten met een steward of stewardess minder aan boord te vliegen. Als het cabinepersoneel de regels stipt naleeft, kost dat volgens FNV mogelijk meer tijd dan er beschikbaar is. Het kan zijn dat sommige vluchten hierdoor vertraging oplopen. 

Dumoulin rijdt tijdrit WK wielrennen

Bij de WK wielrennen in Qatar wordt de tijdrit bij de mannen gereden. Op het parcours van 40 kilometer op en nabij het kunstmatige eiland The Pearl geldt Tom Dumoulin als een van de kanshebbers op de regenboogtrui. Ook Tony Martin, Rohan Dennis en Vasil Kyrenka gelden als kanshebbers. Jos van Emden hoopt voor een verrassing te kunnen zorgen.

Protest in Venezuela

De centrum-rechtse oppositie in Venezuela wil woensdag opnieuw gaan protesteren tegen de impopulaire president Nicolas Maduro. Eerder besloot de kiesraad dat een referendum over de presidentiële termijn van Maduro pas "in het midden van het eerste kwartaal van 2017" kan plaatsvinden. Venezuela kampt met een ernstige economische crisis. 

En verder: 

- Begint Obama aan zijn laaste honderd dagen als president. Op 20 januari 2017 wordt hij, als alles loopt zoals gepland, opgevolgd door Hillary Clinton of Donald Trump. 

- Presenteert het CDA haar verkiezingsprogramma. Dinsdag werd duidelijk dat het CDA de basisbeurs voor alle bachelorstudenten terugwil. 

Weer:

Woensdag blijft het overwegend droog en de zon komt af en toe tevoorschijn. Het wordt niet warmer dan 11 à 12 graden, meldt het KNMI. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.

NUwerk

Tip de redactie