Wat gaat er dinsdag  in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 11 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Kate Middleton bezoekt Koning Willem-Alexander en Mauritshuis

De hertogin van Cambridge en vrouw van de Britse kroonprins William, Kate Middleton, bezoekt Nederland dinsdag voor de opening van de tentoonstelling 'At Home in Holland: Vermeer and his Contemporaries from the British Royal Collection', in het Mauritshuis in Den Haag. Koning Willem-Alexander ontvangt Middleton voor een lunch in Villa Eikenhorst.

Coming Out Dag

Dinsdag is het internationale Coming Out Dag, met extra aandacht voor de homo, lesbienne, biseksueel of transgender (lgbt) die voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. 11 oktober is gekozen omdat in 1987 in de Amerikaanse hoofdstad Washington een nationale mars werd gehouden voor de rechten van homo's en lesbiennes. 

En verder: 

Dinsdag vindt het jaarlijkse congres van werkgeversorganisatie MKB-Nederland plaats. Het congres staat in het teken van vernieuwd en vernieuwend ondernemerschap. Mark Rutte is één van de sprekers.

Weer:

Dinsdag regent het in het noorden af en toe. In het midden en zuiden begint de dag op veel plaatsen mistig en koud. In de loop van de dag schuift de bewolking meer naar het zuiden en kan er ook in het midden soms wat regen vallen. Het wordt 12 graden bij een matige noordoostenwind. Op de Wadden staat een matige tot krachtige oostenwind en voelt het extra koud aan.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.