Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 9 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Tweede debat Trump en Clinton

Hillary Clinton en Donald Trump houden hun tweede gezamenlijke debat. Clinton en Trump stonden 27 september tegenover elkaar in het eerste televisiedebat voor presidentskandidaten. Het format van het tweede debat tussen Clinton en Trump is anders dan het eerste: de helft van alle vragen wordt gesteld door de aanwezige 'zwevende kiezers' in de zaal. De kandidaten krijgen allebei twee minuten om de vragen te beantwoorden en daarna een minuut om met elkaar in debat te gaan. Het debat wordt gehouden op de campus van Washington University in St. Louis, in de Amerikaanse staat Missouri. De ogen zullen na de uitgelekte uitspraken vooral gericht zijn op Trump. 

Grand Prix van Japan 

Zondag is de op vier na laatste GP van het seizoen. Het belooft een spannende race te worden. Na zijn uitvalbeurt in de Grand Prix van Maleisië vorige week, zal Lewis Hamilton zijn teamgenoot Nico Rosberg voor willen blijven om het gat in de WK-stand te verkleinen. De Duitser heeft een voorsprong van 23 punten opgebouwd. Verstappen start zondag als vierde, Rosberg van poleposition. 

WK wielrennen in Qatar

Bij het WK wielrennen in Qatar wordt de ploegentijdrit bij de mannen gereden. Etixx-Quick Step, BMC, Orica zijn de favorieten voor de eindzege, Lotto-Jumbo en Giant-Alpecin, met Dumoulin en Sinkeldam zijn outsiders. Bij de vrouwen duurt de race veertig minuten. Vorig jaar won de Duitse ploeg Velocio SRAM voor de Nederlandse ploegen Boels Dolmans en Rabobank-Liv. 

En verder: 

- Treedt Justin Bieber zondagavond opnieuw op in de Gelredome in Arnhem.

- Zijn er parlementsverkiezingen in Litouwen.

- Komen OPEC-landen bijeen om verder te praten over de recent gemaakte afspraken over de olieproductie. 

Weer:

In de nacht van zaterdag op zondag zijn er veel opklaringen en daalt de temperatuur flink tot onder de vijf graden, mogelijk lokaal met vorst en mist. Zondag overdag is het veelal bewolkt met in het noorden kans op buien. Het wordt ongeveer 13 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.