Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 4 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Aandacht voor dieren op Werelddierendag

Dinsdag is het 4 oktober en dus werelddierendag. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het welzijn van dieren en krijgen huisdieren vaak wat extra aandacht. Dierendag werd in Nederland voor het eerst gehouden in 1930 Dierenrechtenactivisme krijgt een steeds grotere rol op dierendag. Meer dan vijftig grote Nederlandse bedrijven en instellingen vragen hun medewerkers dinsdag, op werelddierendag, geen vlees te eten.

Google kondigt nieuwe gadgets aan

Google kondigt dinsdagavond verschillende nieuwe gadgets aan tijdens de belangrijkste persaankondiging die het bedrijf dit jaar houdt. Verwacht worden twee nieuwe smartphones die de naam Pixel krijgen, een speaker met ingebouwde stemassistent, slimme wifi-router en een verbeterde versie van de Chromecast.

Knot bespreekt risico's financiële stabiliteit Nederland

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gaat dinsdag in op risico's voor de financiële stabiliteit in Nederland. Ieder half jaar geeft DNB een stand van zaken. Zo waarschuwde de centrale bank in het voorjaar nog voor het risico op gewenning aan de lage rente. De historisch lage rente biedt huishoudens en bedrijven met schulden op dit moment voordelen. Maar zij kunnen in de knel komen als de rente mogelijk weer gaat stijgen.

Training Nederlands elftal in Katwijk

Het Nederlands elftal traint op het veld van Quick Boys in Katwijk in aanloop naar de interlands tegen Wit-Rusland (vrijdag) en Frankrijk (maandag). Na het gelijkspel tegen Zweden in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd staan nu het tweede en derde duel op het programma. Alleen de poulewinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland, de nummer twee speelt play-offs.

En verder: 

- Wordt de Nobelprijs voor de Natuurkunde uitgereikt

- Wordt in de Amsterdamse Bijlmer de Bijlmerramp van 1992 herdacht

Weer:

Dinsdag schijnt de zon flink, maar vooral in het zuiden zijn er eerst ook wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt 16 of 17 graden. De oostelijke wind waait met 3 tot 5 Bft, op de Wadden soms met 6 Bft. Woensdag is het zonnig en wordt het 14 of 15 graden. Later in de week neemt de bewolking waarschijnlijk weer toe.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.