Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 2 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Referendum over migranten in Hongarije

Inwoners van Hongarije mogen zich zondag middels een referendum uitspreken over de komst van vluchtelingen naar hun land. Het gaat dan om de verplichte opvang van vluchtelingen aan de hand van het migrantenquotum dat is opgelegd door Europa, om op die manier vluchtelingen her te verdelen. Hongarije verzet zich tot nu toe sterk tegen de opvang van vluchtelingen die de EU binnenkomen.

Verstappen aast op podiumplek in GP Maleisië

Om 9.00 uur Nederlandse tijd start de Grand Prix van Maleisië, waar Max Verstappen een gooi naar het podium doet. Verstappen start zondag vanaf de derde positie en toonde zich zaterdag tevreden over zijn kwalificatie. "De veranderingen die we hebben doorgevoerd na de GP van Singapore lijken gelukkig te werken", stelde Verstappen. Lewis Hamilton start zondag vanaf pole position.

Vier duels in de Eredivisie

Net als zaterdag zijn er zondag opnieuw vier duels in de achtste speelronde van de Eredivisie. Ajax speelt om 12.30 uur thuis tegen FC Utrecht. Het ongeslagen Feyenoord trapt om 14.30 uur in Tilburg af tegen Willem II. Drie dagen na de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe hopen de Rotterdammers hun maximale score in de Eredivisie te behouden. Tegelijkertijd begint in Almelo de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente. Mede dankzij Eredivisie-topscorer Enes Ünal staat Twente enkele maanden na het bijna-faillissement op een zesde plek. De speelronde wordt afgesloten met het duel tussen Sparta Rotterdam en AZ, die om 16.45 uur beginnen aan hun duel.

En verder: 

- Is het zondag precies 65 jaar geleden dat de eerste Nederlandse uitzending op televisie verscheen.

- Is het nationale hulpverlenersdag.

- Zal India overgaan tot het ratificeren van het klimaatakkoord van Parijs.

Weer:

Zondag vallen er van tijd tot tijd buien die mogelijk ook gepaard gaan met onweer en hagelbuien. In de nacht nemen de buien pas weer af. Het waait zondag stevig tot krachtig, vooral aan de kust, waar ook zware windstoten mogelijk zijn. De temperatuur loopt overdag ongeveer op tot 16 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.