Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 1 oktober 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Terugkeer patrouilleschip Zr. Ms. Groningen in Den Helder

Na vijf maanden inzet in het Caribisch gebied keert patrouilleschip Zr. Ms. Groningen zaterdag terug in de thuishaven van Den Helder. In de afgelopen maanden heeft het schip in totaal 2.253 kilo drugs onderschept. De laatste drugsvangst was eind september, waarbij tweeduizend kilo cocaïne werd onderschept. Eerder in september verstoorde het patrouilleschip Groningen ook al een drugstransport, waarbij driehonderd kilo cocaïne naar de zeebodem verdween.

Openbaarmaking WOZ-waarde

Iedereen kan vanaf 1 oktober online de WOZ-waarde van een willekeurig huis opvragen en die vergelijken met de waarde van andere woningen. De informatie is te vinden op Wozwaardeloket.nl. Tot zaterdag was het alleen mogelijk om de waarde van de eigen woning op te vragen bij MijnOverheid. In augustus bleek overigens dat gemeenten achterlopen met het opzetten van het register. Een deel zal de deadline van 1 oktober niet halen. Geïnteresseerden kunnen de informatie al wel opvragen bij de betreffende gemeente.

Kwalificatie Grand Prix Maleisië

Zaterdagochtend vindt eerst nog de laatste vrije training plaats voor de Grand Prix van Maleisië. Later op zaterdag is het tijd voor de kwalificatie voor de Maleisische GP op het circuit van Sepang. Vorig jaar kwalificeerde Max Verstappen zich hier in zijn Toro Rosso op de zesde plaats, om in de race uiteindelijk zevende te worden. 

Open Huizen Dag

Veel woningeigenaren die hun woning te koop hebben staan, stellen hun huis zaterdag open voor potentiële kopers. Geïnteresseerden kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur woningen bekijken van deelnemers aan de Open Huizen Dag. Het aantal te bezichtigen huizen is dit keer iets kleiner dan bij de vorige editie in het voorjaar, namelijk zo'n 25.000. De Open Huizen Dag is een initatief van de Nederlandse Vereniging van Makelaars, maar ook veel mensen besluiten hun huis zonder makelaar te verkopen. Hoe gaat dat in z'n werk? 

Vier duels in Eredivisie

Zaterdag is om 18.30 uur de aftrap van de eerste van vier duels in de Eredivisie, waarbij het wisselvallig presterende Vitesse het opneemt tegen FC Groningen. Om 19.45 uur speelt landskampioen PSV een uitwedstrijd tegen de nummer vier van de ranglijst, sc Heerenveen. De titelverdediger vestigde vorige week een nieuw eredivisierecord door dertien uitduels op rij te winnen en hoopt die serie in het Abe Lenstra Stadion uit te breiden. Eveneens om 19.45 uur spelen Roda JC en NEC in Kerkrade tegen elkaar. De laatste wedstrijd van de avond begint om 20.45 uur in Deventer, waar Go Ahead Eagles tegen Excelsior speelt. De thuisploeg hoopt zijn tweede zege van het seizoen te pakken, maar Excelsior is onder de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag een geduchte tegenstander. 

En verder: 

- Reikt minister Bussemaker van Cultuur de Nederlandse Muziekprijs uit aan pianist Hannes Minnaar. 

- Is het de nationale kringloopdag. 

- Wordt er in Polen geprotesteerd tegen de aanscherping van de abortuswet. 

Weer:

Langs de kust is er zaterdag kans op een bui. Verder zijn er overdag vooral opklaringen en is er op de meeste plaatsen ruimte voor de zon. In de loop van de middag neemt de kans op bewolking met buien toe. Het wordt 17 tot 19 graden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.