Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 28 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Presentatie voorlopige conclusie strafrechterlijk onderzoek naar MH17

Het Joint Investigation Team dat het strafrechtelijk onderzoek leidt naar het neerstorten van vlucht MH17 presenteert zijn voorlopige conclusie. In het JIT werken de Nederlandse openbaar aanklager en de nationale politie samen met de Belgische, Australische, Maleisische en Oekraïense justitie. Het doel van het onderzoek is de feiten te reconstrueren en te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het neerschieten van het toestel op 17 juli 2014 boven Oost-Oekraïne. 

PSV tegen Rostov in Champions League

PSV neemt het in zijn tweede Champions Leagueduel dit seizoen op tegen FK Rostov. De Russen waren in de play-offs nog ruim te sterk voor Ajax (1-1 en 4-1). PSV kan na de ongelukkige 1-0 nederlaag tegen Atletico Madrid in de eerste poulewedstrijd zich geen nieuwe verliespartij permitteren om nu al achterop te raken in Poule D van de Champions League. Daarin speelt Atletico woensdagavond thuis tegen Bayern München, waar de weer fitte Arjen Robben van waarde hoopt te zijn.

Om 20.45 uur beginnen nog zes wedstrijden: Arsenal-FC Basel, Ludogorets-PSG, Besiktas-Dinamo Kiev, Napoli-Benfica, Borussia Mönchengladbach-FC Barcelona en Celtic-Manchester City.

De wedstrijd tussen FK Rostov en PSV is live te zien op NU.nl en Veronica.

Amerikaans Congres stemt over veto Obama

Woensdag wordt in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat gestemd over het al dan niet terugdraaien van een veto van Obama. De Amerikaanse president heeft vrijdag zijn veto gebruikt om te voorkomen dat nabestaanden van de aanslagen in New York op 11 september 2001 Saudi-Arabië kunnen vervolgen. Voor het terugdraaien  is in beide kamers een tweederde meerderheid nodig. Het zou voor het eerst in zijn twee termijnen als president zijn dat Obama door het Congres wordt teruggefloten.

En verder: 

- Reikt Wakker Dier de 'Liegebeest 2016' uit, voor het meest misleidende product of reclame over dierenleed.

Weer:

Woensdag is het aanvankelijk bewolkt met soms ook wat regen. In de loop van de dag wordt het droog en breekt van het westen uit de zon door. Het wordt 19 tot 23 graden. Vanaf donderdag is het wisselvalliger, met vooral op donderdag vrij veel wind. In het weekend blijft het wisselvallig en is het koeler met maxima rond 17 graden.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.