Wat gaat er dinsdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 27 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Dortmund en Real Madrid tegenover elkaar in Champions League

In de Champions League is het mooiste affiche van dinsdagavond de wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Real Madrid. De wedstrijd, die in Duitsland wordt gespeeld, is om 20.45 uur live te zien op Veronica en NUsport.nl. Wie gaat er volgens jou winnen? Voorspel de uitslag hier. Dinsdagavond komen onder anderen ook Juventus, Sevilla en Tottenham in actie. 

Uitspraak in kort geding tegen KLM

Dinsdag doet de rechter uitspraak in een kort geding dat de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) heeft aangespannen tegen KLM. De luchtvaartmaatschappij heeft een pensioenovereenkomst opgezegd en wil die opzegging niet intrekken, ondanks aandringen van de VNV. KLM wil de gegarandeerde indexatie van pensioenen van piloten schrappen. Die garantie zorgt ervoor dat de pensioenen meestijgen met de inflatie.

Uitspraak over vernielingen Timboektoe

De Malinese rebellenleider Ahman al-Faqi al-Mahdi hoort dinsdag welke straf het Internationaal Strafhof hem oplegt voor het vernietigen van enkele heilige plekken in het Afrikaanse land. Al-Mahdi vernielde in 2012 samen met zijn volgers negen mausoleums en een deur van een moskee uit de veertiende eeuw in de Malinese stad Timboektoe. Het vernietigen van cultureel erfgoed wordt als een oorlogsmisdaad gezien. Al-Mahdi kan een maximale straf van dertig jaar krijgen. Hij heeft al gezegd schuldig te zijn. 

Commissie Europees Parlement start onderzoek Panama Papers

Een onderzoekscommissie van het Europees Parlement start haar onderzoek naar de Panama Papers. De commissie ondervraagt dinsdag een groep journalisten die betrokken was bij de onthullingen. Daarna, om 11.30 uur, wordt in een persconferentie uitgelegd wat de commissie precies gaat doen. 

En verder: 

Is Rutte in Zuid-Korea. De premier is op handelsmissie in het Aziatische land, samen met staatssecretaris Martijn van Dam, een delegatie uit het Nederlandse bedrijfsleven én Guus Hiddink. 

Weer en verkeer:

Dinsdagochtend kunnen er plaatselijk mistbanken ontstaan, maar die lossen volgens het KNMI snel op. Daarna zijn er tot het einde van de dag perioden met zon. Het blijft droog en het wordt maximaal 20 graden. 

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht dinsdag een drukke spits, 350 kilometer file of meer, zowel 's ochtends als 's avonds. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.