Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 25 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

FC Utrecht hoopt op eerste zege in Eredivisie

Zondag worden er vier duels gespeeld in de Eredivisie. NEC en Willem II trappen om 12.30 uur af in de hoop een zege te behalen om weg te komen uit de onderste regionen van de ranglijst. Om 14.30 uur staan met FC Twente en Vitesse, twee clubs uit de middenmoot, tegenover elkaar. FC Utrecht gaat eveneens om 14.30 uur thuis op jacht naar zijn eerste zege van het seizoen tegen het gepromoveerde Sparta Rotterdam. Om 16.45 uur treedt koploper Feyenoord thuis aan tegen Roda JC, dat dit seizoen nog niet gewonnen heeft in de Eredivisie.

Leiders Cyprus op bezoek bij de VN

In New York vindt zondag weer een nieuwe ronde gesprekken plaats in het kader van de hereniging van Cyprus. De president van Cyprus en de Turks-Cypriotische leider ontmoeten de secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon om hem bij te praten over de ontwikkelingen op het eiland. De leiders van het opgedeelde eiland, die al sinds 2015 gesprekken voeren over hereniging, zullen Ban Ki-Moon vragen om een grotere bijdrage te leveren aan hun herenigingspogingen. 

Haagse internationale open dag

Verschillende internationale instellingen die in Den Haag gevestigd zijn, openen zondag de deuren voor bezoekers. Onder andere in het Internationaal Strafhof, het pand van UNICEF, het Joegoslavië Tribunaal en bij de Organisatie voor Verbod op Chemische Wapens (OPCW), worden vanaf 12.00 uur rondleidingen gehouden. 

En verder: 

- Is er in Parijs een autoloze zondag. De stad heeft veel last van luchtvervuiling door voertuigen. 

- Zijn er in Spanje lokale verkiezingen. 

- Is het zondag twintig jaar geleden dat een Dakota-vliegtuig boven de Waddenzee neerstortte. Aan boord waren 28 personen die in het kader van een bedrijfsuitje een rondvlucht maakten. 

Weer en verkeer:

In de ochtend en aan het begin van de middag is er zondag eerst nog ruimte voor de zon. Later in de middag neemt de bewolking verder toe en is er kans op een bui. Wel wordt het iets warmer dan zaterdag met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. 

Automobilisten op de A1 richting Amsterdam moeten zondag nog altijd rekening houden met ernstige verkeershinder vanwege werkzaamheden. Ook zijn er werkzaamheden op het spoor. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.