Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 24 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

PSV en Ajax in actie in eredivisie

In de zesde speelronde van de Eredivisie speelt Ajax om 19.45 uur thuis tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De Amsterdammers zullen moeten winnen om de aansluiting met koploper Feyenoord te behouden.

Dat geldt ook voor landskampioen PSV. De Eindhovenaren nemen het een week na de thuisnederlaag tegen Feyenoord om 20.45 uur opnieuw op tegen een Rotterdamse club: Excelsior. De nummer vier AZ ontvangt het gepromoveerde Go Ahead Eagles en de nummer 5 sc Heerenveen gaat op bezoek bij ADO Den Haag. FC Groningen en Heracles Almelo proberen in een onderling duel weg te komen uit de onderste regionen.

Protestmars tegen gasbesluit Groningen

Verschillende actiegroepen tegen de gaswinning in Groningen, waaronder Milieudefensie, Coalitie Gasverzet Groningen en de Groninger Bodem Beweging lopen zaterdag in een protestmars richting het hoofdkantoor van de NAM in Assen. Ze willen hun onvrede uiten over het gasbesluit van het kabinet en afdwingen dat alle schade door aardbevingen vergoed wordt. Volgens de actiegroepen zullen honderden mensen meelopen. 

Open dag Nederlandse asielzoekerscentra

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en VluchtelingenWerk Nederland organiseren voor de tweede keer een open dag in asielzoekerscentra. Ruim honderd asielzoekerscentra openen hun deuren voor omwonenden en andere belangstellenden om een indruk te bieden van het wonen en werken op een azc. Tijdens de open dag zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. De eerste landelijke dag trok vorig jaar ruim 15.000 bezoekers in 38 centra.

En verder: 

- Staan er mooie wedstrijden op het programma in de Britse Premier League. Manchester United speelt om 13.30 uur thuis tegen landskampioen Leicester City. Om 18.30 uur speelt Arsenal tegen Chelsea. 

- Is het zaterdag 'Werelddovendag'. 

- Vindt in Den Haag voor de vierde maal de Vredesloop plaats. De renwedstrijd vindt plaats rond het Vredespaleis in verschillende afstanden. De opbrengst gaat naar Unicef.

Weer en verkeer:

Het lijkt lekker weer te worden zaterdag. Middagtemperaturen variëren volgens het KNMI van 21 graden op de Waddeneilanden tot 24 graden in het zuiden van het land. Er zijn perioden met zon en het blijft droog.

Automobilisten op de A1 richting Amsterdam moeten rekening houden met ernstige verkeershinder vanwege werkzaamheden. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.