Wat gaat er woensdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 21 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Algemene Politieke Beschouwingen van start

Woensdag, de dag na Prinsjesdag, gaan in de Tweede Kamer de Algemene Politieke Beschouwingen van start. Daarbij zijn alle ministers, staatssecretarissen en Tweede Kamerleden aanwezig. De oppositie komt woensdag aan het woord en zal het kabinet aan de tand voelen over de dinsdag gepresenteerde begroting. Donderdag spreekt premier Rutte namens het kabinet.

Uitspraak in zaak over seksfilmpje op Facebook

De rechter doet uitspraak in een kort geding dat is aangespannen tegen scholenkoepel ROC West-Brabant, omdat de koepel weigert mee te werken aan een onderzoek naar een seksfilmpje van het meisje Chantal uit Werkendam. Het seksfilmpje is vermoedelijk geüpload naar Facebook vanaf een schoolcomputer in Breda, bleek eerder uit onderzoek bij Facebook. Het ROC weigert uit privacyoogpunt informatie daarover te geven. 

VN-veiligheidsraad bijeen over Syrië

De VN-veiligheidsraad houdt woensdag een bijeenkomst over Syrië en bespreekt hoe het conflict tot een einde kan worden gebracht. De wapenstilstand die de afgelopen week gold is inmiddels verbroken. Maandagavond werd bovendien een hulpkonvooi getroffen door een luchtaanval. 

PSV en Ajax spelen bekervoetbal

Woensdag is de tweede speeldag in de eerste ronde van de KNVB-beker. Landskampioen PSV speelt thuis tegen een andere Eredivisieclub: Roda JC. Ajax neemt het in eigen huis op tegen Willem II. Met NEC en ADO Den Haag staan er nog twee clubs uit de Eredivisie tegenover elkaar. Verder nemen veel clubs uit de Eredivisie en Jupiler League het op tegen amateurs.

De samenvattingen worden uitgezonden op Veronica en zijn ook te zien op NU.nl.

En verder:

​- gaat het 36e Nederlands Film Festival in Utrecht van start met openingsfilm De Held van Menno Meyjes. 

- worden de paralympische medaillewinnaars door koning Willem-Alexander en prinses Margriet ontvangen op Paleis Noordeinde. Voorafgaand worden zij gehuldigd in de Grote Kerk in Den Haag.

Het weer

Woensdag is er opnieuw een afwisseling van zon en wolken. Het blijft nagenoeg droog en het wordt in de middag 19 tot 21 graden. Donderdag wordt het iets warmer. Eerst schijnt de zon geregeld, later raakt het bewolkt en is kans op een bui.

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.