Wat gaat er zondag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 18 september 2016.

U kunt zich ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen u dagelijks (behalve zondag) rond 6.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier. 

Landen bijeen om Noord-Korea

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, zijn Japanse collega Fumio Kishida en die van Zuid-Korea Yun Byung-se hebben een ontmoeting waarin ze de nucleaire tests van Noord-Korea bespreken. De drie willen zwaardere sancties opleggen aan het land via de Verenigde Naties.

Uitreiking 68e Emmy Awards

In de nacht van zondag op maandag (Nederlandse tijd) worden in de Verenigde Staten de Emmy Awards uitgereikt. De presentatie van de awardshow voor prijzen in de televisie-industrie is in de handen van Jimmy Kimmel, die de presentatie voor de tweede keer voor zijn rekening neemt. Alle ogen zijn gericht op Game of Thrones en The People v. O. J. Simpson, die veruit de meeste nominaties kregen.

Vliegveld Maastricht tijdelijk dicht

Maastricht Aachen Airport is van zondagavond tot donderdagochtend gesloten voor onderhoudswerkzaamheden aan de landingsbaan. Reizigers ondervinden overigens geen hinder van de werkzaamheden: in de betreffende periode staan geen vluchten gepland. 

PSV tegen Feyenoord in Eredivisie

Zondag staan er vier wedstrijden op het programma in de Eredivisie. Om 12.30 uur speelt Sparta tegen NEC. Om 14.30 uur treedt PSV aan tegen Feyenoord. PSV verloor deze jaargang pas twee punten en ontvangt Feyenoord dat de volle buit pakte in de eerste vijf wedstrijden, in Eindhoven. De winnaar gaat na zondag aan de leiding in de Eredivisie. Eveneens om 14.30 uur start PEC Zwolle tegen en AZ en om 16.45 uur hoopt Ajax te profiteren van puntenverlies bij ten minste een van de twee concurrenten, maar dan moet de stroef draaiende ploeg van Peter Bosz wel zien te winnen op het kunstgras van Heracles Almelo.

Verkiezingen Rusland

Ruim 110 miljoen Russen kunnen zondag naar de stembus om onder meer de 450 leden van de Russische Tweede Kamer, de Doema, te kiezen. De officiële uitslagen brengen maandag geen omwenteling, want president Vladimir Poetin en zijn aanhang van de partij Verenigd Rusland (VR) blijven volgens waarnemers de politiek domineren. Er vinden ook lokale verkiezingen plaats in Rusland.

En verder:

- Lopen tienduizenden mensen de Dam tot Damloop van Amsterdam naar Zaandam.

- Is de finale van het EK honkbal. 

- Zijn er lokale verkiezingen in Berlijn. 

- Oefent de Cavalerie Ere-Escorte voor Prinsjesdag. 

Weer:

Zondag is het minder bewolkt dan zaterdag en is er meer ruimte voor de zon. In de kustprovincies valt er mogelijk her en der een bui. Ook wordt het wat koeler dan zaterdag met temperaturen tussen de 20 en 22 graden. De wind is matig van kracht en komt uit het noorden of noordwesten. 

Bekijk het weerbericht en de actuele situatie op de weg.